Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP explică ce căuta Dragnea la întâlniri cu Maior și Kovesi

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune o analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu în contextul publicării unei noi fotografii în care liderul PSD Liviu Dragnea apare împreună cu Laura Codruţa Kovesi, Gabriel Oprea şi George Maior.

Digi24:

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a analizat, la Digi24, fotografia postată pe Facebook de Victor Ponta, în care Liviu Dragnea apare împreună cu Laura Codruţa Kovesi, Gabriel Oprea şi George Maior.
„Nu poți să te menții în fruntea unui partid totalitar impus prin lovitură de stat decât cu ajutorul unui aparat de poliție politică. De ce se ducea domnul Dragnea la astfel de întâlniri (precum cea din poză, n.r.). De ce se străduia să intre și el acolo, să fie luat în seamă? De ce avea nevoie de astea? Pentru că știa foarte bine că nu poate să ajungă lider absolut al României, totalitar, fără un aparat de securitate. Nu identific SRI cu Securitatea, nu este vechea Securitate. Este un serviciu de informații care are metehnele lui: are momente când vrea să controleze mai mult decât îi permite legea, are momente în care vrea să influențeze alegerile în politică. SRI nu este Securitatea decât în capul domnului Dragnea”, a precizat jurnalistul.
El și-a continuat analiza spunând care ar fi fost, în opinia sa, așteptările lui Liviu Dragnea de la SRI. „Domnul Liviu Dragnea a considerat SRI-ul vechea Securitate capabilă să facă ce avea el nevoie și n-a obținut lucrul ăsta. Nu a obținut controlul SRI-ului, nu a obținut controlul SPP-ului, nu a obținut decât controlul Ministerului de Interne. Ce ar fi vrut domnul Dragnea? Ar fi vrut să aibă la dispoziție aceste servicii care să fie, din zori si până-n seară, cu ochiul pe Paul Stănescu, pe Gabriela Firea, pe Țuțuianu, pe Ciolacu, pe toată lumea. Să fie cu ochiul pe ei pentru ca, din timp, să știe că se pregătește ceva și să poată să juguleze, să poată să sufoce astfel de mișcări. De aceea vedem pozele astea cu domnul Dragnea”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Un exerciţiu militar neanunţat tip „interzicere de acces“ care, practic, testează posibilitatea de blocare totală a posibilităţilor de manevră ale forţelor NATO folosind bazele aeriene din Cipru şi închiderea culoarelor maritime folosite de navele militare şi, în acest caz, cu un semnal direct pentru cele apArţinând Flotei a VI-a americane. Dar şi anihilează eventuale acţiuni israeliene, atacuri cu rachete sol-sol sau mare-sol precum şi zborurile aviaţiei militare. De notat că mişcarea survine într-o perioadă extrem de tensionată după doborârea avionului de recunoaştere rusesc de către sirieni, dar pentru care ruşii spun în mod repetat că responsabilitatea parţială aparţine aviaţiei militare a Israelului.
Şi totul se complică foarte tare deoarece, faţă în faţă cu armada rusească de 25 de nave de luptă sosite în zonă la finele lunii august, vine acum întărind forţa Flotei a VI-a, grupul de luptă american format în jurul port-avionului Truman care este acum în marş spre estul Mediteranei, trimis tot pentru exerciţii complexe, acţionând alături de navele din grupul de luptă Lincoln şi avioane ale forţelor canadiene. Grupul de luptă trimis acum pentru suplimentarea Flotei a VI include, pe lângă port-avionul Truman (clasa Nimitz), nouă escadroane de avioane de luptă (vânătoare şi de bombardament), crucişătorul Normandy cu rachete ghidate precum şi distrugătoare dotate cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke printre care USS Bulkley şi Farragaut care sunt dotate cu rachete de croazieră, cu un total de 6000 de militari.
În acelaşi timp, de la Moscova, principalul departament militar de investigaţii din cadrul Comitetului rus de Investigaţii, anunţă că a declanşat o anchetă penală privind circumstanţele prăbuşirii avionului de tip IL-20. Svetlana Petrenko, purtătoarea de cuvânt a Comisiei a mai spus, ieri, că specialişti militari şi criminologi ruşi au sosit deja la baza aeriană Khmeimim din Siria folosită de forţele ruse care operează în regiune.
Începe deci un proces complicat şi de durată menit să elucideze „lanţul de circumstanţe tragice“ de care a vorbit Preşedintele Putin şi, posibil, responsabilitatea directă a Israelului, adică „acţiunile sale iresponsabile“ conform termenilor folosiţi de Generalul Şoigu, ministrul rus al apărării în conversaţia telefonică avută cu Avigdor Lieberman, omologul său israelian.(Mai multe detalii AICI)

go4it.ro:

Se pare că Samsung nu a mai avut răbdare până la evenimentul „4x fun” programat pentru luna viitoare şi a prezentat deja primul său telefon mid-range cu multe camere. Vorbim despre modelul Galaxy A7 (2018), care prezintă primul sistem „triple camera” de pe un dispozitiv Samsung. Acesta include hardware mid-range „de top” şi pare să aducă o nouă filozofie de design în familia de dispozitive Galaxy.
Galaxy A7 (2018) păstrează partea din faţă a generaţiei precedente Galaxy A în mare parte neschimbată, cu un display de 6” „Infinity” la rezoluţie Full HD+ (2.220 x 1.080 pixeli), şi o cameră frontală de 24 megapixeli f/2.0. Pe partea din spate însă, totul este complet diferit. Senzorul de amprentă a dispărut, iar sistemul de camere este mutat în partea stângă şi încadrat într-un dreptunghi rotunjit la colţuri.
Sistemul triple camera pare să fie componenta principală a acestui model, însă modul în care Samsung a ales să o realizeze este cel puţin ciudat. Avem sus de tot un senzor pentru percepţia adâncimii de 5 megapixeli f/2.2, dedicat modului portret, pentru realizarea efectului de blur din spatele subiectului, un senzor principal de 24 megapixeli f/1.7, cu obiectiv pentru fotografii obişnuite (wide) şi un senzor de 8 megapixeli f/2.4, cu obiectiv ultra-wide de 120 de grade. Practic, avem de a face cu un sistem similar celui de pe telefoane precum LG G7 sau ZenFone 5, cu menţiunea că senzorul de adâncime va garanta portrete mai bune. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.