Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, ieșire spectaculoasă: 'Descoperire de ultimă oră. Liviu Dragnea este nepotul lui Nicolae Ceaușescu'

ctp cristian tudor popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu comentează în stilul său caracteristic informația potrivit căreia Cambridge Analytica, acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a încercat să îl angajeze pe un consultant politic britanic pentru a lucra pentru Partidul Social-Democrat din România.

Dacă PSD ajunge să utilizeze serviciile Cambridge Analytica, așa cum se pare că au dorit, dar nu s-au înțeles din preț, niște români mândri că sunt români, dar cam leneși, precum și prietenii lor, ar primi, numai pentru ei, cu puțin înainte de votul pentru prezidențiale, nu îndemnul „Votați Dragnea!”, dar următoarea „știre”: „Cercetătorii britanici de la Universitatea Daddyngton, după analize ADN efectuate în județele Olt și Teleorman, anunță o descoperire de ultimă oră: Liviu Dragnea este nepotul lui Nicolae Ceaușescu”. E foarte probabil ca respectivii s-o ia din loc spre secția de votare.”, scrie CTP, pe Facebook.

Tudorel Toader anunță desecretizarea protocoalelor SRI: 'Este o procedură legală'

Consultantul politic britanic Rupert Wolfe Murray a declarat miercuri pentru agenţia The Associated Press că Mark Turnbull, un oficial de rang înalt din cadrul companiei de analize politice Cambridge Analytica, l-a contactat în august 2016.

Rupert Wolfe Murray a prezentat un email pe care i l-ar fi trimis Mark Turnbull: "Ceea ce oferim este trimiterea unei echipe de două persoane în actuala echipă de campanie..., pentru a furniza consultanţă strategică şi asistenţă în mod activ în cursul campaniei..., în următoarele două-trei luni".

O nouă lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi: Acuzaţii dure ale parlamentarilor la adresa omului şefei DNA

Wolfe Murray afirmă că a refuzat oferta deoarece el nu lucrează pentru partide politice.

Nu este clar dacă firma Cambridge Analytica a avut vreun rol în alegerile parlamentare desfăşurate în România în decembrie 2016, câştigate de Partidul Social-Democrat (PSD) cu circa 46% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Liberal, cu 20%, precizează agenţia Associated Press.

PSD susţine, potrivit unui comunicat de presă, că nu a lucrat şi nici nu a solicitat o astfel de colaborare cu SCL Cambridge Analytica, ”nici în perioada alegerilor generale din 2016, nici într-o altă perioadă, înainte sau după acest scrutin electoral”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.