Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Liviu Dragnea are toate datele pentru a conduce acest gen de partid

ctp

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre candidatura lui Liviu Dragnea la președinția PSD, în condițiile în care multe voci au spus că e nedemocratic pentru imaginea PSD să existe un singur candidat la șefia partidului. „Răspuns: da, ne întoarcem pe vremea lui Ceaușescu. Acest lucru îl și dorește dl Dragnea. Acest lucru e în favoarea dlui Dragnea. Vă imaginați că în poporul PSD-ist, cum este numit el, și care în premieră acum își va vota președintele, există inși care să se oripileze că e vorba numai de un candidat, așa cum era Nicolae Ceaușescu? Eu cred că dimpotrivă, vor fi mulțumiți și poate chiar fericiți. În sfârșit, e ordine din nou, ce să mai vina doi, trei, acolo? Să fie unul, asta le dă un sentiment de confort, de liniște. E o dovadă de forță. Ce a facut Dragnea e o probă de forţă, faptul că va candida singur", a spus Cristian Tudor Popescu. În opinia sa, „Liviu Dragnea are toate datele pentru a conduce multă vreme PSD. Are toate datele pentru a conduce acest gen de partid. Inclusiv un mod de a vorbi foarte amenințător, fără a ridica tonul”. „Demonstrație de forță e și ultima declarație în legătură cu dl Ponta, că va lua o pauză politică după ce nu va mai fi premier. Păi deocamdată Ponta e premier, așa ceva trebuie să spună altcineva despre tine, politician la vârf? Dacă ai de gând să faci așa ceva, o spui tu. Ar fi spus dl Ponta, dacă considera că e cazul. Dar când o spune dl Dragnea, ce înseamnă asta? Dl Dragnea a comunicat aşa: Ponta e premier atâta vreme cât vreau eu. Acum vreau pentru că am un interes, când nu o să mai vreau, nu o să mai fie. Ca să fie clar cine comandă muzica aici”, a mai spus jurnalistul.

Ziarul Financiar:

După tot scandalul cu şpăgile, Sorin Oprescu a scăzut cu opt puncte în încrederea oamenilor. Păstrează însă 14 puncte procentuale în încredere. Aaa, puţin, veţi zice. Oprobiul public l-a trims acolo unde îi este locul! Oare? Cu 14 puncte în încrederea publică, din puşcărie, S. Oprescu este peste Ion Iliescu (9,3 puncte procentuale încredere), peste Vasile Blaga, unul dintre copreşedinţii PNL (opoziţie), peste Monica Macovei. “lidera anticorupţiei”, la doar două puncte sub Liviu Dragnea, şeful partidului de guvernământ şi la mai puţin de 3 puncte sub Alina Gorghiu, cel de-al doilea copreşedinte al PNL. Cum majoritatea şefilor politici din România au sub 20% sprijin în rândul cetăţenilor – sondajul este realizat de INCSOP pentru Adevărul – rezultă că Sorin Oprescu, în închisoare şi grav bolnav cum ni-l prezintă apropiaţii lui, se bucură de foarte multă încredere în rândul celor care “au încredere” în cineva.De ce nu eşti aneantizat după o mizerie precum cea de care este acuzat Sorin Oprescu?Cu mai bine de 25 de ani în urmă, în România proprietatea patriei era “a tuturor”. Eram atât de proprietari încât fiecare putea, dacă nu era prins, lua ce putea din întreprindere, de pe câmp. Oamenii lucrau la CAP şi, la plecare, îşi umpleau căruţa cu ştiuleţi. Cu ani în urmă, pământul pe care îl lucrau acum pentru stat fusese a lor. Acum era al tuturor. Ştiindu-se furaţi, oamenii îi furau pe cei care le furaseră pământurile. Nimeni nu a mai considerat, cu timpul, că a fura de la stat este o crimă. Atât de gravă a fost schimbarea în modul de gândire al oamenilor, încât urmele se văd şi azi. Nu am înţeles pe deplin că regulile s-au schimbat. Că fără a mai fi proprietari pe “mijloacele de producţie”, suntem volens-nolens “acţionari”. Suntem acţionari furaţi de administratori, dar nu ne deranjează prea tare. Pentru că nu ştim cum funcţionează un stat. Pentru că nimeni nu ne-a explicat. Şi nimeni nu este interestat să ne explice.

RFI:

Nu e în regulă ca la ora de religie să se predea numai ortodoxismul, declară Adriana Săftoiu, membră PNL. În opinia sa, e mult prea devreme ca materia respectivă să fie predată încă de la clasa zero. Ea mai recomandă Patriarhiei să facă mai puţine recomandări când vine vorba de modul în care se gestionează ora de religie în şcoli. Adriana Săftoiu afirmă că "problema orei de religie nu e ora în sine, nu materia în sine, ci calitatea actului de predare în timpul orei de religie. Profesorul e foarte important. Eu nu sunt împotriva orei de religie în şcoli, nu cred că strică să faci religie. Până la urmă, tot ce înseamnă cultură, civilizaţie, literatură, pictură în Europa ţine de religie şi nu cred că ne strică să învăţăm toate aceste lucruri. Problema însă asta e, ce se întâmplă la această oră de religie şi dacă într-adevăr copiii noştri fac la ora de religie ceea ce ar trebui să facă, pentru că altfel, catehism cred că putem face în biserică"."Problema orei de religie şi discuţia nu cred că ar trebui purtată dacă trebuie sau nu trebuie, ci ce se întâmplă la ora de religie. Dacă ai un profesor care nu ştie să facă, să predea, nu ştie ce trebuie să facă la acea oră, e ca să spun aşa bombă atomică ora de religie", crede Săftoiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.