Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP o distruge pe Dăncilă: 'A făptuit un delict de prostie'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă reacția jurnalistului Cristian Tudor Popescu pe tema declarației premierului Viorica Dăncilă referitoare la persoanele care suferă de autism.

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat la declarația scandaloasă a premierului Viorica Dăncilă cu referire la persoanele care suferă de autism. El afirmă că prim-ministrul a comis „un delict de prostie” și că „CNCD va decide, probabil, că doamna premier Dăncilă nu este amendabilă”, făcând o trimitere la faptul că a fost amendat de același CNCD, cu 1.000 de lei, pe motiv că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu un pavian cu mantie.
"Dacă analizăm logic citatul, constatăm că doamna Dăncilă e acuzată pe nedrept – n-a comis nicio discriminare. Autiștii, în viziunea domniei sale, se fac că nu văd și nu aud ceea ce văd și aud „toți cei de bună-credință”, prin urmare, autiștii sunt persoane de rea-credință, care dezinformează, prefăcute, negative din punct de vedere moral. Dna premier pur și simplu habar nu are că autism nu este o vorbă de ocară – autistule!, autisto! – ci denumește o boală psihică gravă, care lovește de obicei din copilărie și cu care te duci în mormânt, căci nu poate fi vindecată, doar ameliorată”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.
„Nu poți învinui pe cineva pentru autism, așa cum poți s-o faci pentru ipocrizie și ignoranță. Pe cale de consecință, nu un delict de discriminare la adresa bolnavilor autiști a făptuit dna premier, ci un delict de prostie. Care ar trebui supus atenției CNCP, Consiliul pentru Combaterea Prostiei”, adaugă jurnalistul. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Lumea corporaţiilor din SUA se pregăteşte de o nouă revoltă: conform unei directive legislative postcriză, marile companii americane trebuie să dezvăluie care este diferenţa dintre cât câştigă un şef (CEO) şi media salarială anuală a angajaţilor.
Deja sunt discuţii legate de primele date dezvăluite prin câteva sondaje. Conform celui mai important ziar economic american, The Wall Street Journal, care citează o firmă de cercetare, cea mai mare diferenţă este în retail, unde un CEO câştigă de 669 de ori mai mult decât câştigul mediu al angajaţilor lui.
Urmează industria alimentară, de băuturi şi tutun, cu o diferenţă de 233 de ori, industria de echipamente, cu o diferenţă de 175 de ori, şi industria de sănătate, cu o diferenţă de 175 de ori.
Pe medie, directorii din energie sunt plătiţi ”cel mai prost“, cu o diferenţă de câştiguri de 72 de ori; un CEO din asigurări câştigă de 139 de ori mai mult decât un subaltern al său.
Acum două săptămâni, în Business Magazin a fost un articol pe tema diferenţelor salariale dintre CEO şi un muncitor în diferite state, conform unui studiu al Harvard Business Review, cea mai cunoscută revistă de strategii de business din lume.
Conform studiului  revistei, cel mai ”prost plătiţi“ CEO sunt în Polonia, unde diferenţa faţă de câştigul angajaţilor lor este de 28 de ori (560.000 de dolari pe an vs. 20.000 de dolari pe an), urmează Austria, cu un multiplu de 36 de ori (1,5 milioane de dolari pe an vs. 43.500 de dolari pe an), şi Danemarca, cu un multiplu de 48 de ori (2,1 milioane de dolari pe an vs. 45.000 de dolari pe an). (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Niciodată nu au existat atâţia copii în lume care să trăiască în zone de conflict. Iată ce reiese din ultimul raport pe 2016 publicat de ONG-ul Save the Children. Cel puţin 357 de milioane de copii – cu alte cuvinte, unul din 6 – sunt într-o zonă de conflict şi deci riscă să fie ucişi sau victime ale altor forme de violenţă.
«Siria, Afganistan şi Somalia sunt printre ţările cele mai periculoase pentru copii», scrie Save the Children. ONG-ul insistă asupra faptului că «asistăm la o creştere uluitoare a numărului de copii care trăiesc în zone de conflict». De la începutul anilor ’90 şi până acum s-a înregistrat o creştere de 75%. De notat că în 1995, 66 de ţări din lume erau în conflict, faţă de «doar» 52 în 2016, anul pentru care s-a redactat acest raport. Cu alte cuvinte, dacă numărul de conflicte a diminuat, acestea au loc în zone mult mai dens populate şi deci numărul de copii impactaţi este mult mai mare.
Aceste cifre alarmante trebuie puse în contextul în care o serie de legi internaţionale au fost adoptate în ultimii ani pentru a-i proteja pe copii. Aparent însă, fără mare impact pe teren. In particular, războiul din Siria este marcat de o totală nerespectare a dreptului internaţional umanitar. Dealtfel, situaţia din această ţără contribuie cel mai mult la agravarea tendinţei mondiale în materie de copii şi conflictele armate.
«Tacticile folosite contra copiilor sunt tot mai brutale. Aceştia sunt de exemplu folosiţi pentru a comite atentate sinucigaşe în ţări precum Nigeria. In alte state, precum Burkina Faso sau Republica democratică Congo, sunt atacate în mod deliberat şcoli pentru a creea teroare» spune Eric Hazard, responsabil Save the Children în Africa de vest şi centrală. (Mai multe detalii AICI)

Mediafax:

"Am avut puncte diferite de vedere în problema gazoductului Nord Stream", a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o la Berlin cu Mateusz Morawiecki.
"Credem că este un proiect economic. Suntem favorabili diversificării energetice. De asemenea, vrem ca Ucraina să continue să aibă tranzit de gaz, dar credem că Nord Stream nu reprezintă niciun pericol privind diversificarea", a subliniat Angela Merkel, citată de agenţia Reuters.
Mateusz Morawiecki a evidenţiat faptul că Polonia şi Germania au interese comerciale comune, dar s-a declarat sceptic că proiectul Nord Stream 2 va diversifica aprovizionarea cu gaz. "Este vorba de gaz din aceeaşi sursă, adus pe alte rute. Am indicat care sunt riscurile excluderii Ucrainei din tranzit", a spus premierul Poloniei. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.