Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, reacție la scandalul căsătoriilor între persoane de același sex

CTP

Digi24:

Coaliția pentru Familie a depus, luni, în Senat, o propunere legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază în urma căsătoriei între „un bărbat și o femeie”. Comunitatea LGBT a denunțat această ințiativă drept un demers „fără miză legislativă” care urmărește să stigmatizeze persoanele LGBT (lesbian, gay, bisexual și transgender).

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre cele 3 milioane de semnături pentru schimbarea definiției căsătoriei din Constituție. „3 milioane e cifra pe care nu pot să o ironizez în niciun fel. 3 milioane de oameni din această ţară, după 26 de ani de libertate încă nu au învăţat principiile fundamentale ale democraţiei”, a spus jurnalistul.

Ce vor cei 3 milioane? Vor ca nişte concetăţeni ai lor care plătesc impozite ca şi ei, care sunt egali cu ei în faţa legii supreme a ţării, vor să le refuze acestor oameni un drept civil pe care îl au şi ei. Nu vorbesc de căsătoria religioasă. Biserica are tot dreptul să dea o circulară că în bisericile din România se oficiază doar căsătorii între un bărbat şi o femeie. Are dreptul să facă asta.

Dar cu ce drept vrei să schimbi Constituţia care priveşte toată populaţia şi să le iei acestor oameni un drept al omului?

Omul acela are un comportament sexual care nu îl face cu nimic imoral, homosexualitatea nu e imorală. Nu vorbim de pedofilie sau de deviatia sexuală cu violenţă, care au latură penală. Dar iubirea între două persoane de acelaşi sex nu e imorală, stimaţi 3 milioane de concetăţeni! Dacă vorbim de adopţie - asta voi fi în veci împotrivă, ies cu pancarte în stradă dacă se va pune problema”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Romania Libera:

România va marca anul acesta o premieră în ultimele decenii - va inaugura de trei ori mai mulți kilometri de cale ferată refăcută decât de autostradă.
Ministrul Trans­­­­­portu­ri­lor, Dan Cos­­­­­tescu, a prezentat ieri bilanțul la șase luni al instituției pe care o conduce, precum și pro­iectele rutiere și feroviare care se vor finaliza până la sfârșitul acestui an.
La capitolul autostrăzi, obiectivele pentru 2016 sunt finalizarea loturilor 2 și 3 de pe tronsonul Lugoj-Deva și Șoseaua de Centură a Bucureștiului, por­­țiu­­nea cuprinsă între Autostrada București-Pitești și DN7 (Chitila). Cam atât. În total, vor fi inaugurați în acest an doar 45 km de autostradă. Aici sunt incluși și cei 8,9 km de pe Centura Capitalei, care nu vor avea chiar profl de autostradă, existând și sensuri giratorii.
Este important de precizat faptul că, potrivit ministrului, în luna septembrie a acestui an va fi reluată circulația și pe celebrul tronson Cunța-Săliște, care a trebuit demolat după ce fusese inaugurat de Victor Ponta în campania electorală din noiembrie 2014.
În domeniul feroviar, proiec­­tele începute în anii trecuți și tărăgănate până a trecut perioada în care puteau primi fonduri europene pe exercițiul financiar 2007-2013 încep să ajungă la final. Până la sfârșitul anului 2016, vor fi gata tronsonul Frontieră-Curtici-Arad-Radna, dar și unele loturi de pe tronsonul Coșlariu-Sighișoara. Potrivit contabilizării făcute de ministru, în total se va putea circula cu viteze sporite pe aproximativ 160 km de cale ferată nouă.
Întrebat de „România liberă“ dacă faptul că semnalizarea fe­ro­via­ră modernă va fi gata abia în 2018 nu va afecta cumva viteza de circulație a trenurilor, Dan Costescu a răspuns negativ.  „Construc­to­rul va aranja organizarea de șan­tier, astfel încât circulația să se desfășoare după sistemul
vechi de semnalizare. Noul sis­­tem ajută la circulația trenurilor internaționale pe teritoriul României, asigurând o mai mare interoperativitate cu sistemele țărilor vecine“, a spus Costescu.
2016 va fi și anul în care se vor organiza licitații semnificative atât la compania de drumuri, cât și la cea de cale ferată CFR SA. La CNADNR vor fi organizate licitații pentru tronsonul de autostradă Nădășelu-Mihăești-Suplacu de Barcău și pentru loturile 1 și 5 din autostrada Comarnic-Brașov.
La CFR SA vor fi lansate și mai multe licitații. Este vorba de tronsoanele Craiova-Calafat, Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș, Cluj Na­poca-Oradea-Episcopia Bihor și București Nord-Giurgiu Oraș. Pe acest din urmă tronson va fi refăcut inclusiv podul de peste Argeș de la Grădiștea, prăbușit la inundațiile din 2005. Din această cauză, circulația trenurilor de la București la Giurgiu se face de 11 ani pe o rută ocolitoare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.