Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, reacție la scandalul din justiție: 'Vedem ce va face PSD'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă reacția jurnalistului Cristian Tudor Popescu în legătură cu cererea ministrului justiției Tudorel Toader de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Digi24:

Ministrul Justiţiei a făcut în această seară un proces la televizor, în care s-a autodesemnat avocat al puterii actuale, procuror al acuzării împotriva lui Kovesi şi judecător în acelaşi timp, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
"Toader s-a făcut de plâns cu ce a făcut.
Toţi au făcut un pas înapoi şi l-au lăsat pe Toader să-şi asume.
Am văzut un act de justiţie în România, un cetăţean, Kovesi, a fost acuzat, judecat şi condamnat de către o singură persoană, un act de justiţie făcut în faţa întregului popor.
El nu a chemat-o nici măcar la el la cabinet, să-şi facă apărările ca orice cetăţean care are dreptul să se apere, a venit şi a debitat toate chestiile astea.
Nu a fost un raport de evaluare, tot ce a făcut a fost revista presei, a adunat tot ce s-a văzut la tv şi a venit să spună că o revocă.
Avizul CSM se încarcă acum cu o putere pe care nu a avut-o niciodată, e un aviz consultativ, dar având încărcătura clară, politică, mediatică, ce va decide acum CSM, chiar şi consultativ, capătă foarte multă importanţă.
Evident că Iohannis o va menţine în funcţie pe Kovesi, şi de aici vedem ce va face PSD. Depinde ce se va întâmpla în aceste zile, de reacţia opiniei publice, de CSM, de cum ne comportăm noi toţi, ce va face apoi PSD când Iohannis o va menţine în funcţie pe procurorul şef Kovesi”, a comentat Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Hotnews:

Tudorel Toader si-a facut datoria fata de stapinii de la partid. A declansat procedura de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care a acuzat-o inclusiv de utilizarea termenului "decapare" intr-o inregistrare a carei autenticitate nu este stabilita oficial. O ora si jumatate de pledoarie pentru hotie, pentru incalcarea legii si impotriva Justitiei. Monologul profesorului Toader a fost exact ca tot mandatul sau: o continua aparare a banditilor, a puscariasilor deranjati de inghesuiala din puscarii, a hotilor care fura cu legea in mina. Paradoxal, in tot raul e si un bine: presedintele Iohannis, care are decizia in mina, poate reveni in arena publica.
20 de capete de acuzare a avut rechizitoriul fostului procuror, actual profesor si ministru. Tudorel Toader a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi si de fapte reale, si de fapte imaginare.
Ministrul a sters cu buretele tot ce a facut bun sefa DNA, toate dosarele care au dus la condamnarea unor hoti cu gulere albe, toate dosarele de pe urma carora s-au recuperat prejudicii de milioane de euro. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

GE are în cătare o primă tranşă de vânzări de active, de patru miliarde de dolari, dintr-un plan de 20 de miliarde de dolari, a declarat recent directorul financiar al conglomeratului industrial american Jamie Miller. Pe pieţe umblau zvonuri că GE ar intenţiona să vândă şi acţuni pentru a face rost de bani. Miller a respins aceste speculaţii. Acţiunile companiei au pierdut aproape 17% din valoare de la începutul anului, iar analiştii cred că scăderea va continua. Din iulie anul trecut, cotaţiile s-au înjumătăţit. GE intenţionează să vândă divizia de transport, care produce locomotive, emblematica divizie de iluminare, care produce becuri, şi o unitate care vinde motoare, generatoare şi echipamente de automatizare şi pentru reţele electrice. Cum s-a ajuns aici? „Gazele naturale sunt cea mai economică sursă de energie în prezent“, explica GE investitorilor într-o prezentare în martie anul trecut, justificându-şi astfel încăpăţânarea de a insista pe producţia de turbine pe gaze. Acţiunile au sărit atunci în sus cu 2%, notează Reuters.
Proiecţiile GE s-au dovedit a fi un miraj. În loc să crească, profitul diviziei GE Power a scăzut cu 45% anul trecut, forţând grupul să-şi reducă perspectiva de profit şi dividendele, ceea ce nu s-a mai întâmplat decât o singură dată de la Marea Depresiune. Tot în contextul acestei căderi CEO-ul Jeff Immelt a fost înlocuit înainte de termen, în august. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Occidentul a pierdut leadership-ul planetar, şi o lume în care fiecare se va lupta pentru el se profilează la orizont. Este concluzia mai multor analişti francezi, în contextul în care politica externă a preşedintelui Trump, dar şi unele dintre măsurile sale pe plan intern, continuă să suscite consternare. Cum este cazul cu sugestia sa ca profesorii să poarte arme pentru evitarea unor noi masacre cu arme de foc în şcoli.
Propunerea lui Donald Trump este emblematică pentru gîndirea sa de tip “western”. În timp ce opinia publică se indignează din cauza masacrelor care se repetă, iar tineretul se mobilizează şi anunţă o mare manifestaţie pe 24 martie la Washington, Donald Trump nu găseşte nimic mai bun de propus decît combaterea violenţei prin mărirea numărului de purtători de arme.
Pentru întreaga lume această idee are ceva halucinant. Trump  consideră pur şi simplu că un profesor, aflat în spatele catedrei, ar putea să-şi asume şi misiunea forţelor de ordine şi a agenţilor speciali, şi eventual să tragă în orice elev care brusc ar scoate la iveală un pistol. Propunerea sa a provocat deja reacţii de indignare şi printre mulţi americani, dar ea este de fapt perfect coerentă cu viziunea de ansamblu asupra lumii a lui Donald Trump. Deviza sa “America first” a fost deja un mesaj clar către întreaga planetă: descurcaţi-vă singuri, America nu mai vrea să fie lider mondial ci doar să-şi apere interesele.
De mai multe ori Donald Trump a făcut declaraţii în acest sens, şi la Forumul economic internaţional de la Davos, şi de la tribuna Organizaţiei Naţiunilor Unite. O viziune “western” înlocuieşte rolul tradiţional pe care şi l-a asumat America încă din anii primului război mondial. Fiecare deci să se descurce singur, eventual să se înarmeze cu un pistol. În această logică Donald Trump le-ar putea propune şi studenţilor să meargă la cursuri înarmaţi.
Oricum, în America, după cum scriu multe ziare, este mai uşor azi pentru un adolescent să-şi cumpere o armă de foc decît să fie servit cu o bere într-un bar. Cine nu are vîrsta majoratului nu este servit cu alcool, dar cînd un tînăr îşi cumpără un pistol mitralieră vînzătorul de arme nu verifică dacă acesta are sau nu vîrsta legală în vederea acestui tip de “shopping”. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.