Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP se declară șocat de un gest făcut de președintele Iohannis: Mi-a amintit de o cerșetoare româncă

captură TV
CTP Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a atras atenția în ultima sa postare de pe rețelele sociale asupra unui gest făcut de președintele Klaus Iohannis în plenul Parlamentului European. Gazetarul critică discursul șefului statului, care a cerut mai multe persoane din Europa de Est în funcții de conducere europene.

„Însă Klaus Iohannis a dat acum lovitura la Bruxelles, depășindu-i magistral în proba de ridicol pe toți ceilalți președinți. Mi-a amintit de o cerșetoare româncă dintr-un film suedez, care, întrebată cu milă de un localnic „Să-ți iau ceva de mâncare?”, răspunde pe loc și înțepată: „Ciabatta cu ton, fără ceapă”.

Mai întâi, o tâmpenie: cum poți să reproșezi UE, cu termenul ceaușist „s-a greșit”, că în 2019 trebuiau numiți și niște inși din Europa de Est, nu doar din Vest, în funcții de conducere?

Înseamnă să discriminezi pozitiv est-europenii în stil de „corectitudine politică”, distribuindu-i procentual ca pe negri, persoane cu dizabilități, femei sau minorități sexuale în producțiile Hollywood.

Să propui alt criteriu decât competența pentru posturile de nivel înalt, în plenul Parlamentului European, nici măcar într-o discuție privată, a stârnit cu siguranță, în mintea puținilor aflați în sală, întrebarea: „Adică, vrei să punem din Europa de Est un nătărău îngâmfat ca tine?”.

Iohannis și-a respectat promisiunea: cuvântarea sa către Europa e istorică, va fi ținută minte...”, a scris Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.