Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP se implică în scandalul TimesNewRoman-Dragnea: 'O insultă grobiană'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune o analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu pe tema sancționării de către CNCD a site-ului Timesnewroman.ro pentru articolul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’.

Digi24:

„Curva lui Dragnea” este „o insultă grobiană” și nu o discriminare, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu, adăugând că CNCD-ul a devenit „un soi de bostangii ai PSD”. Jurnalistul a comentat pentru Digi24 scandalul iscat de un articol postat de publicația Timesnewroman.ro.
„A spune „curva lui Dragnea” despre acea domnișoară prezentă la congres cu Dragnea nu are de-a face nici cu umorul, nici cu satira, nici cu inteligența. Este o insultă grobiană, o calomnie. Adică de unde rezultă că e o curvă? Poți să spui că e mai tânără decât Dragnea cu 30 de ani decât domnul Dragnea. Este un fapt. Dar pe ce te bazezi când spui că este curvă? Pentru asta există acțiune în civil, pentru calomie,” a spus jurnalistul.
”Nu este nicio discriminare. Femeile PSD-iste se simt discriminate? Nu. E vorba de o persoană și ea nu a fost atacată pe teme politice, pe teme de capacități de a fi politician, sau de sex șamd. A fost o insultă suburbană a acestor inși. Nu este nicio discriminare. Dar CNCD-ul a devenit în clipa de față, sunt un soi de bostangii ai PSD," a adăugat jurnalistul. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Aflat la Focşani, unde a susţinut o conferinţă publică pe teme literare, poetul Mircea Dinescu a fost provocat de unii dintre participanţii la eveniment şi a făcut aprecieri legate anchetarea lui Ion Iliescu în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.
"Anchetarea lui Ion Iliescu pentru Revoluţie este o mare prostie, pentru că nu poţi să judeci. Nicio revoluţie nu a fost frumoasă. În revoluţia franceză au fost mult mai multe victime ca la revoluţia română, ca să nu mai vorbim de revoluţia din Rusia. Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre. Nu poţi într-o noapte să treci de la comunism la capitalism, să nu mai vorbeşti cu tovarăşe ci cu domnule şi să spunem că s-a dus dracului comunismul când erau în România 4 milioane de membri de partid.
Când s-a trecut de la sclavagism la feudalism a durat 100 de ani până s-a intrat într-un sistem. Noi am trecut peste noapte într-un mod artificial, nu era nimeni pregătit. Mai pregătiţi erau băieţii ăştia, care ştiau cum funcţionează sistemul sau ce produc fabricile. Cum au devenit unii cei mai bogaţi oameni din România? Cataramă lucra la Comerţ Exterior, lucrase la <mănăstirea Secu>. Şi au devenit exportatori. Luau din fabrică mobila care era gratis şi o vindea prin firma lui afară. Cel mai bogat om din Slobozia era un şofer. A devenit celebru că a vrut să facă turnul Eiffel. Era şofer la alimentaţia publică şi cu caşcavalul pe care trebuia să-l dea la magazin s-a dus în Turcia, unde un kilogram de caşcaval costa 10 dolari şi în România jumătate de dolar. Aşa s-au făcut marile averi“, a spus Dinescu. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Când Slovacia a început în 2015 negocierile cu Jaguar Land Rover pentru construirea unei fabrici, această ţară cu doar 5,4 milioane de locuitori găzduia deja trei companii auto străine de prestigiu şi era cel mai mare producător de maşini per capita din lume. Pentru a-i atrage pe britanici, guvernul slovac a trebuit să ofere nu doar bani şi pământ, ci şi garanţia furnizării unei forţe de muncă bine pregătite şi a voinţei politice.
Land Rover a declanşat o campanie de angajări masivă şi va începe să producă în ţara est-europeană din acest an, însă guvernul slovac îl caută deja pe al cincilea producător auto străin.
În eforturile de a face ţara mai atractivă pentru investitori, guvernul slovac a aprobat în urmă cu câteva zile construirea unui parc industrial în satul Hanuska, lângă oraşul Kosice. Acesta ar trebui să fie cel mai mare parc industrial din ţară şi o posibilă atracţie pentru producătorul chinez de autovehicule electrice Zhi Dou, despre care presa slovacă scrie că ar vrea să-şi construiască o fabrică în Europa de Est şi că pentru aceasta a redus lista cu posibile locaţii la Slovacia şi România. Favorită în această competiţie ar fi Slovacia pentru că are costuri cu logistica mai mici şi o reţea bine dezvoltată de furnizori din industria automotive. România ar avea de oferit costuri cu forţa de muncă şi taxe mai mici. În România, subvenţiile ar fi de până la 50%, faţă de 35% în Slovacia.
Presa slovacă scrie că Zhi Dou, parte a grupului Geely Holding, care mai deţine Volvo şi Lotus, ar fi interesată de zona din jurul Kosice. Rata şomajului din Slovacia este de circa 7%, nivel mai redus faţă de cele din anii anteriori, însă a rămas suficientă forţă de lucru bine pregătită în estul ţării, unde există şi o tradiţie puternică în inginerie. Noua fabrică a chinezilor unde s-ar produce maşini electrice ar crea mii de locuri de muncă. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Comisia Europeană anunță că va combate fenomenul știrilor false, "fake news", pe care le și definește cu această ocazie. Se caută nu doar mai multa transparență a informației, dar și evitarea unor abuzuri în sens invers. Executivul european va coopera cu platformele online și-și rezervă dreptul de a reveni la sfârșitul anului cu o altă propunere, dacă cea de față nu dă roadele sperate.
O informație deliberat eronată sau înșelătoare poate fi considerată o știre falsă, un “fake news”, spun experții invitați de Comisia Europeană să se pronunțe asupra fenomenului.
In acest fel UE se dotează cu o definiție clară a unei probleme pe care cu greu s-a decis s-o și rezolve.
Iar pentru a o rezolva, Comisia se bazează pe ajutorul platformelor online (rețele sociale, motoare de căutare, etc.) cu care se va consulta, în cadrul unui forum, până în luna iulie.
Din acel moment, se așteaptă ca aceste platforme să fie echitabile, transparente și responsabile în difuzarea informațiilor.
Informațiile sau site-urile sponsorizate vor trebui să comunice cine, cum și cu cât le sponsorizează; motoarele de căutare vor trebui să dea acces egal tuturor companiilor care răspund unor criterii bazate pe  „cuvinte cheie”, informațiile vădit false (conform definiției) vor trebui îndepărtate complet. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.