Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu 100 de zile înainte de alegeri, conservatorii lui Merkel rămân favoriţi să câştige (sondaj)

rfi.fr
germania CDU vs SPD

Conservatorii cancelarului Angela Merkel (Uniunea Creştin-Democrată, CDU) par să se îndrepte spre o victorie la viitoarele alegeri federale, un sondaj publicat vineri creditându-i cu 39% din intenţiile de vot cu 100 de zile înaintea scrutinului, programat la 24 septembrie, transmite DPA, conform agerpres.

Pe de altă parte, sondajul, realizat de institutul Infratest dimap, indică pentru Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul conservatorilor în marea coaliţie de guvernare, un scor de 24%.

Ruşii anunţă că l-au LICHIDAT pe liderul ISIS - FOTO

SPD a suferit o înfrângere neaşteptată în bastionul său tradiţional din landul Renania de Nord-Westfalia luna trecută, o situaţie care pune sub semnul întrebării capacitatea de conducere a lui Martin Schulz, a cărui alegere la şefia social-democraţilor dăduse formaţiunii un impuls electoral care s-a stins rapid.

Analiştii pun înfrângerea dureroasă a SPD pe seama platformei sale de campanie orientate spre justiţie socială într-o perioadă în care economia Germaniei funcţionează cu toate motoarele turate şi votanţii sunt mai preocupaţi de securitatea naţională şi de integrarea refugiaţilor.

Acelaşi sondaj arată că formaţiunea Alternativa pentru Germania (AfD), creditată cu 8% din intenţiile de vot, îşi va face pentru prima oară intrarea în Bundestag.

Va reveni în parlament şi Partidul Liber Democrat (FDP) - partenerul tradiţional de coaliţie al CDU -, cotat cu un scor de 9%, după ce la precedentul scrutin federal, în 2013, nu a reuşit să atingă pragul electoral de 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.