Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu 4 titluri de Grand Slam, Samantha Stosur își încheie cariera la simplu

tenis

Jucătoarea australiană de tenis Samantha Stosur (37 ani) a anunțat miercuri că își va pune capăt carierei de simplu la Australian Open, luna viitoare, însă va continua să joace la dublu. Fostă număr 1 în proba de dublu, Stosur este de 4 ori câștigătoare de Grand Slam la dublu și o dată la simplu.

Jucătoarea australiană, actualmente numărul 382 mondial, la simplu și 16 la dublu, a primit un wildcard pentru a juca la Melbourne Park, unde a ajuns în turul al patrulea la simplu de două ori, în 2006 și 2010. Ea le-a mulțumit organizatorilor turneului înaintea celei de-a 20-a prezențe la acest turneu major.

„Înseamnă foarte mult pentru mine să pot termina în fața familiei, prietenilor și fanilor australieni care au fost alături de mine la bine și la rău", a declarat Stosur, fostă campioană la US Open, pe rețelele de socializare.

„Sunt sigură că va fi un amestec de emoții, dar nu aș vrea să fie altfel, deoarece întotdeauna m-am gândit că voi termina jucând în Australia. Intenționez totuși să joc restul anului la dublu, dar astfel se va încheia primul capitol al carierei mele."

Tennis Australia a precizat într-o declarație că aceasta ar fi cea de-a 69-a apariție a lui Stosur în total la simplu, în turneele de Grand Slam, un record pentru o jucătoare australiană și al șaselea cel mai mare număr de participări pentru o jucătoare din istorie.

Ea a învins-o pe Serena Williams în finala U.S. Open, în 2011, și a fost vicecampioană la Roland Garros, cu un an mai devreme.

Stosur s-a bucurat de și mai mult succes în proba de dublu, câștigând patru Grand Slam-uri la dublu feminin și trei la dublu mixt. Cel mai recent titlu la dublu a fost obținut anul acesta la Flushing Meadows, în compania chinezoaicei Zhang Shuai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.