Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Bucureștiul plin de bolnavi, Cseke Attila anunță măsuri de ULTIMĂ ORĂ: Spitalele Witting și Sf. Ștefan vor primi pacienți cu COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient spital bolnav terapie

Spitalele Witting și Sf. Ștefan din București vor primi pacienți COVID, a anunțat joi ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, la Digi24. Sf. Ștefan va primi avizele necesare vineri, iar pentru Witting au fost demarate procedurile necesare cu Ministerul Transporturilor, a precizat ministrul, anunță Mediafax.

În contextul evoluției epidemiei de coronavirus și a numărului insuficient de paturi, Cseke Attila a anunțat că România a primit o propunere de ajutor din partea Ungariei, discutată în prezent la nivel de specialiști. Ajutor penttru oxigen va veni și din partea Mecanismului European de Protecție Civilă. „Este un mecanism bilateral folosit și de alții”, a spus ministrul, care a oferit exemplul Germaniei care a primit bolnavi din Italia și Franța, sau ajutorul oferit de România Slovaciei.

Cseke Attila spune că numărul paturilor va fi supimentat în următoarea perioadă, prin deschiderea spitalului modular Lețcani din județul Iași și după operaţionalizarea platformei de la Pipera, care va asigura sute de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID.

Presiunea pe unitățile de primiri urgențe a scăzut ușor, de la 1.600 de cazurri la 1.400, a spus ministrul interimar al Sănătății, adăugând că urgențe sunt în București, în Timișoara, Arad, Iași și în zona Moldovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.