Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu cărțile pe față: Karl Nehammer ia drumul Cotroceniului pentru o discuție despre Schengen

Karl Nehammer schengen

Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi o întrevedere cu cancelarul austriac Karl Nehammer, a anunţat Administraţia Prezidenţială, în contextul în care Austria s-a opus extinderii Schengen.

Potrivit agendei publice a şefului statului, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea este programată la ora 10,30, la Palatul Cotroceni. Este de aşteptat ca în cadrul întrevederii să se discute despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen. Ulterior, Nehammer va merge la Guvern pentru o întâlnire de la ora 15.00 cu premierul Marcel Ciolacu.

Întâlnirile vin după ce PPE a adoptat miercuri în unanimitate, un Manifest care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, surpriza fiind că delegaţia austriacă nu s-a opus. „Acest vot arată că blocajul a fost depăşit şi că, chiar dacă au existat dificultăţi, le vom depăşi şi vom obţine aderarea deplina a României la spaţiul Schengen", a declarat miercuri seară eurodeputatul român Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE.

În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie "de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre".

Aderare în trepte

România intră în Schengen aerian începând cu 31 martie, astfel că pasagerii nu vor mai trebui să stea la controlul de frontieră dacă ajung în spațiul de liberă circulație. Autoritățile române speră că aderarea la Schengen și cu frontierele terestre să fie acceptată în acest an.

România îndeplinește toate condițiile necesare intrării în spațiul Schengen de liberă circulație, însă aderarea a fost blocată politic de Austria care este nemulțumită de numărul imigranților ilegali și susține că spațiul Schengen nu funcționează cum trebuie așa că nu trebuie extins până nu-și rezolvă problemele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.