Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu câteva zile înalte ca Italia să îşi ridice restricţiile în aproape toată ţara, străzile din Veneţia încep să revină încet la viaţă

venetia

Cu câteva zile înalte ca Italia să îşi ridice restricţiile în aproape toată ţara, impuse încă din 10 martie pe fondul epidemiei de coronavirus, străzile din Veneţia încep să revină încet la viaţă. Nu sunt turişti în Veneţia, zgomotul nu vine de la forfota vizitatorilor, ci de la aspiratoare şi echipele de igienizare din magazinele care se pregătesc pentru redeschidere pe 18 mai, potrivit rador.ro.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

Toată lumea se întreabă, în acest context: pentru cine se redeschid magazinele? Potrivit statisticilor, turismul veneţian pompează în economia italiană 2,5 miliarde de dolari anual, 30 de milioane de turişti alegând ca destinaţie de vacanţă Veneţia. Majoritatea turiştilor sunt străini, italienii nefiind aşa de îndrăgostiţi de oraşul-lagună precum sunt străinii, subliniază Matteo Secchi, manager al firmei de turism Venessia. „Când se va redeschide oraşul, săptămâna viitoare, va arăta aproape la fel cum arată astăzi. Turiştii nu vor reveni la Veneţia până când nu se vor redeschide graniţele şi nu se vor relua călătoriile internaţionale”, a precizat pentru CNN Matteo Sacchi. Unii dintre oficialii italieni consideră pandemia de COVID-19 un punct de cotitură pentru Veneţia, iar în viziunea lor oraşul se va dezvolta într-un mod cu totul nou în lumea post-pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.