Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce DIRECTIVE au plecat Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă de la Madrid, de la Congresul socialiștilor: 'Vrem o Europă liberă, echitabilă şi durabilă'

France 24
udo bullman

Lideri social-democraţi din Uniunea Europeană, reuniţi sâmbătă la Madrid în cadrul Congresului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), şi-au exprimat sâmbătă încrederea în perspectivele lor la alegerile europarlamentare din luna mai, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Doi dintre copiii lui El Chapo, inculpați în SUA pentru trafic de droguri - Cei doi s-ar ascunde în Mexic

"Vrem o Europă liberă, echitabilă şi durabilă", a spus Udo Bullmann, liderul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. "Schimbarea începe astăzi la Madrid", a spus el.

Candidatul socialiştilor europeni pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene este actualul vicepreşedinte al CE, olandezul Frans Timmermans. El se va confrunta cu principalul său rival, candidatul conservator german Manfred Weber. Ambii doresc să-i succeadă preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în una din cele mai puternice funcţii de la Bruxelles.

Udo Bullmann l-a numit pe Timmermans un "campion" şi "candidatul potrivit" pentru această funcţie.

Însă sondajele de opinie recente nu susţin optimismul lui Bullmann pentru şansele în alegeri ale socialiştilor europeni.

Conform unui sondaj difuzat săptămâna aceasta de Parlamentul European, popularii (PPE) ar obţine la scrutinul european circa 183 de mandate, iar socialiştii (S&D) circa 135, ambele estimări arătând un număr mai mic de mandate faţă de cele din prezent în cazul acestor două familii politice, în timp ce partidele extremei drepte ar urma să obţină circa 150 de mandate, dintr-un total de 705.

Social-democraţii europeni urmează să-şi adopte sâmbătă manifestul electoral în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai numit "Un Nou Contract Social pentru Europa".

Timmermans a afirmat că manifestul se concentrează pe stoparea ascensiunii extremei drepte pe continent.

"Ne cunoaştem misiunea şi responsabilitatea. Nu ne vom pleca în faţa naţionaliştilor", a declarat Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Este un "manifest foarte puternic, nu doar cuvinte goale. Este un plan de lucru pentru viitorul Europei şi al poporului său", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.