Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce promisiuni vine noul premier în fața grecilor, după victoria detașată de duminică

Greek Reporter
Kyriakos Mitsotakis

Noul prim-ministru grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că Grecia va putea „să își ridice din nou cu mândrie capul”, după ce partidul său, formațiunea Noua Democrație, a câștigat detașat alegerile parlamentare organizate duminică, relatează BBC, conform Mediafax.

Kyriakos Mitsotakis, fiul fostului prim-ministru Konstantinos Mitsotakis, a transmis că rezultatul alegerilor i-au oferit un mandat puternic pentru a realiza o schimbare și a transmis că va fi prim-ministrul „tuturor cetățenilor”, deoarece grecii sunt „prea puțin numeroși pentru a sta divizați”.

Ministrul Transporturilor, prima decizie după perchezițiile DIICOT: 'Veți vedea o schimbare majoră la Tarom'

Noul prim-ministru, care va fi învestit în funcție luni, a promis micșorarea taxelor, privatizarea serviciilor publice și negocieri cu creditorii greci care vor permite reinvestirea unor sume de bani mai mari în țară.

„Vreau să văd un popor prosper. Vreau să se întoarcă copiii care au plecat”, le-a transmis Kyriakos Mitsotakis alegătorilor, menționând că „va onora speranța” cetățenilor pe durata mandatului său.

Partidul Noua Democrație (centru-dreapta) a câștigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică în Grecia, obținând 39,85% dintre voturi, în timp ce formațiunea Syriza, condusă de fostul prim-ministru Alexis Tsipras, a obținut doar 31,53% dintre voturi.

Alexis Tsipras a convocat alegeri parlamentare anticipate după rezultatele slabe obținute de partidul Syriza în cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.