Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce promisiuni vine Theresa May dacă va fi realeasă în fruntea guvernului britanic

reuters
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a promis marţi că va introduce un plafon maxim de preţ la energie care va permite reducerea facturii la utilităţi pentru aproximativ 17 milioane de familii, dacă va fi reales la alegerile anticipate din 8 iunie, informează Bloomberg, conform agerpres.

Preţurile la energie în Marea Britanie s-au dublat în ultimul deceniu, ajungând la 1.200 de lire sterline (1.553 de dolari) pe an, ceea ce îi nemulţumeşte pe consumatori care în paralel se confruntă cu creşterea inflaţiei şi stagnarea salariilor.

Paradă militară impresionantă la Moscova. Dodon, umăr la umăr cu Putin - FOTO/VIDEO

Într-un articol publicat în cotidianul The Sun, Theresa May susţine că piaţa energiei nu funcţionează în mod adecvat iar Guvernul trebuie să intervină. Premierul britanic promite că dacă va fi reales va cere Autorităţii de reglementare a pieţei de energie din Marea Britanie (Ofgem) să plafoneze costurile maxime pentru cei care utilizează tarifele variabile, pachetul utilizat de două treimi dintre consumatorii din Marea Britanie. Theresa May susţine că, astfel, familiile din Marea Britanie vor putea face economii de 100 de lire sterline pe an.

"Va proteja aproximativ 17 milioane de familii care utilizează tarifele variabile de riscul de a fi exploatate de creşteri bruşte şi nejustificate ale facturilor", subliniază Theresa May.

Potrivit unui recent sondaj de opinie realizată de institutul ICM, Partidul Conservator, al premierului britanic Theresa May, are un avans de 22 de puncte înaintea principalului partid de opoziţie, Partidul Laburist. Potrivit sondajului ale cărui rezultate au fost publicate luni în ziarul The Guardian, pentru conservatori ar vota 49% dintre britanici, cu două puncte procentuale mai mult faţă de sondajul similar de săptămâna trecută, iar pentru laburişti 27%, cu un punct procentual mai puţin decât în sondajul precedent.

Minunile naturii. O plajă, dispărută în urmă cu 33 de ani, a reapărut pe coasta vestică a Irlandei

Industria energetică a avertizat însă că o plafonare a preţurilor va reduce competiţia şi de asemenea va obliga companiile să crească costurile celor mai reduse tarife.

Promisiunea făcută de Theresa May este similară cu cea a principalului partid de opoziţie, Partidul Laburist, înaintea alegerilor din 2015. La acea dată, planurile laburiştilor de plafonare a majorărilor de preţuri au fost criticate de conservatori care l-au acuzat pe liderul Partidului Laburist, Ed Miliband, că vrea să trăiască într-un "univers marxist".

În apărarea lor, conservatorii menţionează o investigaţie a autorităţii pentru concurenţă din Marea Britanie potrivit căreia cele şase mari companii furnizoare de energie din Marea Britanie au majorat facturile cu până la 1,4 miliarde de lire sterline pe an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.