Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Cristi Dănileț propunerea USR, Stelian Ion trage cu toate armele: PSD & PNL nu merg pe ideea că trebuie să pună la CCR profesionişti desăvârşiţi

hotnews.ro
Stelian Ion

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion (USR) afirmă, vineri, că ”PSD & PNL nu merg pe ideea că trebuie să pună la CCR profesionişti desăvârşiţi, ci mai degrabă oameni care răspund imperativelor de partid”, iar această practică a dus la o degradare a calităţii deciziilor Curţii Constituţionale, anunță news.ro.

”PSD & PNL nu merg pe ideea că trebuie să pună la CCR profesionişti desăvârşiţi, ci mai degrabă oameni care răspund imperativelor de partid. Din păcate, din cauza asta am asistat la o degradare a calităţii deciziilor Curţii Constituţionale, care s-a reflectat şi în deciziile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Important e să nu punem politruci, indiferent că au Dreptul, că au doctorate, pentru că vedem care e problema cu doctoratele, important e să nu punem cozi de topor acolo”, a scris, vineri, pe Facebook, Stelian Ion.

Acesta apreciază, însă, că ”sta nu înseamnă că, dacă nu pui un membru de partid, nu vor exista legături cu partidul care i-a propus”.

”Ce ar trebui să intereseze acum toate partidele care vor face propuneri este cum se raportează candidaţii la normele dreptului european. Mai exact, dacă le consideră obligatorii, care e raportul dintre aceste norme şi normele interne, dacă acceptă sau nu prevalenţa dreptului UE asupra dreptului intern şi în ce constă în mod concret această prevalenţă, dacă între o decizie a CJUE şi una a CCR ar trebui sau nu să se acorde prioritate dispoziţiei CJUE”, a mai transmis Stelian Ion.

USR a anunţat că-l susţine pe judecătorul Cristi Dănileţ pentru a ocupa unul dintre cele trei posturi care se vor vacanta în acest an la Curtea Constituţională.

În acest an îşi încheie mandatele trei dintre judecătorii constituţionali. Legea 47/1992 prevede că numirea unui nou judecător al CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

La 10 iunie, expiră mandatul la CCR al preşedintelui Valer Dorneanu, numit de Camera Deputaţilor. Biroul Permanent al Camerei a declanşat procedura de numire a unui nou judecător, termenul limită de depunere a candidaturilor este 26 aprilie.

De asemenea, expiră mandatul judecătorilor Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.