Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu moralul 'la pământ' și prost plătiți! Soldații ruși abia mai rezistă pe frontul din Ucraina

Al Jazeera
soldati rusi

Trupele ruse din Ucraina continuă să aibă probleme de moral și disciplină. Pe lângă epuizarea provocată de lupte și pierderile mari suferite până acum, una din marile nemulțumiri din rândul soldaților ruși este dată de faptul că sunt prost plătiți, precizează ministerul britanic al Apărării în rezumatul făcut duminică, în cea de-a 193-a zi a războiul din Ucraina. Un motiv pentru care soldații ruși nu beneficiază de bonusurile care se acordă militarilor care participă la lupte este cauzat chiar de statutul juridic al „operațiunii speciale”, în condițiile în care autoritățile ruse nu recunosc, oficial, că armata rusă se află într-un „război”.

Ministerul britanic al Apărării arată că, în cadrul armatei ruse, militarii primesc un salariu de bază modest, o soldă la care se mai adaugă diverse bonusuri și beneficii.

Mulți dintre militarii ruși aflați în Ucraina au întâmpinat probleme mari în privința bonusurilor foarte mari care se acordă pentru participarea la lupte.

Pentru militarii care participă la lupte se acordă, în plus, niște bonusuri foarte mari, care nu au fost acordate însă pentru mulți dintre soldații aflați acum în Ucraina.

Astfel de probleme sunt cauzate de o birocrație militară ineficientă, dar și de problemele juridice pe care le implică denumirea de „operațiune specială”, în condițiile în care Moscova refuză și acum să recunoască faptul că militarii săi sunt implicați într-un „război”.

De asemenea, alte cauze includ corupția de la nivelul corpului ofițerilor și incapacitatea armatei ruse de a-și dota propriii soldați cu echipamente și uniforme adecvate, ori de a le acorda rațiile și soldele cuvenite, anunță digi24.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.