Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ocazia celor 100 de ani de la încheierea Primul Război Mondial președintele francez, Emmanuel Macron, face un apel la pace

Agerpres
Emmanuel Macron

„Vechii demoni" şi "noile ideologii" ameninţă pacea, a avertizat duminică preşedintele francez Emmanuel Macron la comemorarea centenarului armistiţiului ce a încheiat Primul Război Mondial, informează dpa, potrivit Agerpres.

"Istoria uneori ameninţă să se întoarcă la cursul său tragic şi să compromită moştenirea păcii pe care am crezut-o sigilată cu sângele strămoşilor noştri", a spus Macron, în faţa a zeci de lideri mondiali adunaţi la Arcul de Triumf din Paris.

"Să facem din nou acest jurământ al naţiunilor, să punem pacea mai presus de toate, pentru că-i ştim preţul, îi cunoaştem greutatea, ştim ce anume cere", a adăugat Macron.

"Noi toţi liderii politici trebuie, la această dată de 11 noiembrie 2018, să reafirmăm în faţa popoarelor noastre adevărata noastră responsabilitate imensă: aceea de a transmite copiilor noştri lumea la care generaţiile precedente au visat", a adăugat el în faţa celor 72 de lideri mondiali reuniţi la Paris.

"Împreună, putem alunga spectrele schimbărilor climatice, sărăciei, foametei, bolilor, toate inegalităţile şi orice ignoranţă", a mai spus Macron, în alocuţiunea sa rostită pentru celebrarea armistiţiului de la 11 noiembrie 1918.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.