Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Oprescu după gratii, noul PG interimar promite transparență

sit pmb

Problemele de transparență ale autorităților municipale din București sunt cunoscute, poate și pentru faptul că societatea civilă a insistat să participe la ședințele Consiliului General Municipal, să ceară informații de interes public și dezbateri publice conforme cu legea.

Primarul general interimar, Marin Ștefănel Dan a promis la preluarea mandatului tocmai transparentizarea activității Primăriei. Un prim pas a fost făcut la sfârșitul lunii, când cetățenii au avut din nou acces la ședința CGMB.

În același spirit de deschidere, noul PG mai face un pas, cel puțin la nivel declarativ.

"[E]dilul-șef a solicitat termene concrete și scurte pentru publicarea pe site-ul Municipalității ( www.pmb.ro) a tuturor contractelor de achiziții publice."

Dacă rămâne doar la stadiul de a atrage atenția presei clar nu vorbim despre o realizare în folosul cetățeanului. De ce suntem sceptici? Pentru că nu a fost dat niciun termen pentru această realizare.

Este mai degrabă o comunicare internă între primar și niște destinatari ne-numiți care să înainteze niște termene în care să se realizeze niște lucruri.

Asta este considerată de primar ca fiind o știre. Și poate că este. Cunosc personal mai mulți oameni care se vor bucura auzind chiar și numai că în Primărie se vorbește despre transparență.

Dacă Marin Ștefănel Dan chiar va reuși să facă publice măcar o parte din aceste contracte va fi una dintre cele mai mari realizări ale unui Primar General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.