DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cu România sub RESTRICȚII și zeci de localități în carantină, Bode se laudă cu scăderea criminalității

stiripesurse.ro
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, că în primul trimestru al anului criminalitatea sesizată a scăzut cu 7,4%, iar numărul infracţiunilor contra patrimoniului este mai mic cu 11%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"În primul trimestru al anului 2021, criminalitatea sesizată a scăzut cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul infracţiunilor contra patrimoniului este mai mic cu 11%, iar cel al faptelor contra persoanei cu 8,4%. La nivel naţional, în primele trei luni ale anului, colegii mei au realizat 3.300 de acţiuni, de percheziţii domiciliare la persoane despre care existau informaţii că sunt implicate în comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii grave şi organizate, fiind desfăşurate în acest sens 410 acţiuni de amploare pentru administrarea probatoriului necesar documentării activităţii infracţionale în dosarele instrumentate”, a declarat, luni, Lucian Bode.

Citește și: Lucian Bode face ANUNȚUL ZILEI: Presiunea pe ATI SCADE

El a anunţat că au fost luate măsuri preventive faţă de 1.200 de persoane.

 

"În cadrul cazurilor aflate în lucru au fost luate măsuri preventive faţă de 1.200 de persoane, dintre care aproape 400 au fost arestate preventiv, 250 au fost cercetate sub control judiciar şi aproximativ 550 au fost reţinute. Au fost aplicate măsuri asiguratorii în valoare de 50 de milioane de lei, fiind indisponibilizate 35 de arme letale, 44 de arme neletale, aproape 3.000 de bucăţi de muniţie, 64 de autoturisme, sute de telefoane mobile, tablete, laptopuri, calculatoare, cartele SIM şi medii de stocare”, a explicat Lucian Bode.

 

Ministrul a prezentat şi bilanţul acţiunilor desfăşurate de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne la sfârşitul săptămânii trecute.

 

"În perioada 9 -12 aprilie 2021 efectivele angrenate în activităţile specifice au fost suplimentate în medie zilnică cu peste 4.000 de cadre la nivel naţional, media zilnică fiind de 20.000 de efective, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Aceste efective ale MAI au desfăşurat peste 4.900 de acţiuni punctuale, contextualizate infecţiei cu Sars-Cov-2, au fost verificaţi 15.200 de operatori economici, media zilnică fiind de peste 5.000 de operatori economici, din care 148 au fost identificaţi că nu respectă măsurile”, a afirmat Lucian Bode.

 

El a menţionat că peste 20.000 de persoane nu au respectat măsurile stabilite în contextul pandemiei.

 

"De asemenea, 1.070 de operatori transport persoane au fost verificaţi la sfârşitul săptămânii trecute, din care 11 au fost identificaţi că nu respectă măsurile. De asemenea, au fost verificate 279.000 de persoane, media zilnică fiind de 93.000 de persoane, 20.300 fiind identificate că nu respectă măsurile stabilite în contextul COVID-19, dintre acestea 4.500 nu au respectat restricţiile privind deplasarea. Au fost aplicate 20.920 de sancţiuni contravenţionale, media zilnică fiind de 6.900, în valoare de 4,9 milioane de lei, o medie zilnică de 1,6 milioane de lei”, a explicat ministrul.

 

Lucian Bode a mai anunţat că au fost date amenzi de 4,5 milioane de lei pentru persoanele fizice care nu au respectat măsurile stabilite în contextul pandemiei.

 

"Au fost aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea de către agenţii economici a măsurilor stabilite în contextul COVID-19 şi au fost aplicate 20.736 de sancţiuni, în valoare de 4,5 milioane de lei pentru persoanele fizice care nu au respectat măsurile de protecţie sanitară. Au fost întrerupte 28 de evenimente private”, a mai declarat ministrul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.