Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu toate că există vaccinuri anti-Covid, premierul britanic transmite mesaje alarmante: 'Gândiţi-vă cu adevărat de două ori înainte de a ieşi din casă'

10 Downing Street
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson şi-a îndemnat concetăţenii vineri, înaintea weekendului, să respecte strict măsurile de izolare menite să stopeze explozia infectărilor cu coronavirus, chiar dacă circa trei milioane de britanici au fost deja vaccinaţi, relatează AFP.

În pofida unei tendinţe în scădere a noilor cazuri de COVID-19 observată în ultimele zile, numărul acestora continuă să fie ridicat, circa 50.000 pe zi, în parte din cauza noii mutaţii mai contagioase a coronavirusului SARS-CoV-2 care a devenit dominantă la Londra şi într-o parte a Angliei, provocând o creştere puternică a spitalizărilor şi deceselor, sistemul sanitar britanic fiind copleşit de valul de internări, informează Agerpres.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

Amintind că o treime dintre persoanele infectate cu acest virus sunt asimptomatice, premierul Johnson le-a cerut britanicilor, într-o înregistrate video pe Twitter, să-şi imagineze că oricare dintre ei poate fi purtător asimptomatic al virusului şi ar putea în acest caz să-i infecteze pe alţii.

Citește și: Nicușor Dan continuă bătălia cu Gabriela Firea: 'Suferă de sindromul primarului închipuit'

Până în prezent circa trei milioane de cetăţeni britanici au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, ''iar acest efort naţional extraordinar va continua. Dar până când această acţiune se va încheia trebuie să ţinem virusul sub control'', a subliniat Johnson, după ce imagini cu persoane care se plimbă prin parcuri sau pe plaje în weekend au provocat temeri în legătură cu o relaxare prematură a populaţiei supuse unui nou lockdown.

''Aşadar, vă rog, gândiţi-vă cu adevărat de două ori înainte de a ieşi din casă în acest weekend şi faceţi-o numai dacă este absolut necesar'', a insistat Johnson în mesajul către conaţionalii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.