Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu un deficit de 74% din necesarul zilnic, Republica Moldova va primi energie electrică 'pe caiet' din România, în baza contractului de urgență

safenews.md
energie electrica

Astăzi, 29 noiembrie, Republica Moldova va primi energie electrică din România. Aproape trei sferturi din energia electrică necesară Republicii Moldova va fi livrată de România, a anunțat secretarul de stat pentru Energie de la Chișinău, Constantin Borosan, transmite Știri.md.

”Pentru ziua de mâine (29 noiembrie) circa 74% din energia electrică urmează a fi livrată în baza contractului de urgență dintre Moldelectrica și Transelectrica.

Mulțumim, România!”, a anunțat Borosan.

Moldelectrica a fost anunțat de furnizorul de energie Energocom că pentru ziua de 29.11.2022 „nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74%”.

Republica Moldova trece prin cea mai gravă criză energetică din istoria sa și s-a confruntat cu pene masive de curent în urma atacurilor ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean, la care este conectată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.