Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba acuză SUA de atac 'terorist' cu cockteiluri Molotov împotriva ambasadei sale de la Paris

Pixabay
Cuba steag flag

Cuba a denunţat luni un atac "terorist" cu cockteiluri Molotov împotriva ambasadei sale de la Paris şi a dat vina pe Statele Unite pentru incident, informează marţi France Presse.

Pompierii francezi au anunţat că două dispozitive incendiare au fost aruncate spre misiunea diplomatică cubaneză din capitala Franţei şi că sediul ambasadei a suferit pagube minore, potrivit agerpres.ro.

"Denunţăm un atac terorist cu cockteiluri Molotov contra ambasadei noastre din Paris @EmbaCubaFrancia", şi-a exprimat indignarea ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez Parrilla pe Twitter.

"Facem guvernul american responsabil pentru aceste campanii neîncetate împotriva ţării noastre care încurajează un astfel de comportament şi cheamă la violenţă, cu impunitate, de pe teritoriul său", a adăugat el.

La rândul lor, pompierii francezi au declarat că au fost alertaţi în legătură cu atacul la scurt timp după miezul nopţii şi că "cele două dispozitive care au cauzat pagube minore au fost stinse înainte de sosirea lor". Incidentul nu a fost revendicat imediat.

Potrivit Ministerului de Externe cubanez, atacul a avut loc la ora 23:45 (21:45 GMT) cu trei cocteiluri Molotov şi un incendiu declanşat a fost stins de funcţionarii misiunii.

În weekend şi luni, manifestaţii pentru şi împotriva guvernului cubanez au fost organizate în diferite capitale cu ocazia sărbătorii naţionale din 26 iulie, la două săptămâni după protestele antiguvernamentale care au zguduit insula şi care s-au soldat cu un mort, zeci de răniţi şi au condus la sute de arestări.

Aproximativ 20 de ţări, inclusiv Brazilia, Columbia şi Ecuador, s-au alăturat luni secretarului de stat american Antony Blinken, cerând guvernului cubanez "să respecte drepturile şi libertăţile legal garantate ale poporului cubanez" şi să "elibereze deţinuţii" arestaţi la 11 iulie în timpul manifestaţiilor.

"Declaraţiile secretarului de stat al SUA sunt sprijinite de o mână de ţări care au fost supuse presiunii pentru a se conforma dictatelor sale", a declarat ministrul cubanez de externe într-o altă postare pe Twitter.

"#Cuba are sprijinul a 184 de naţiuni care cer #EliminaElBloqueo", a adăugat ministrul cubanez de externe, referindu-se la sancţiunile SUA împotriva insulei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.