Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba denunţă o `lovitură de stat` în Bolivia

Miguel Diaz-Canel

Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel a denunţat duminică "lovitura de stat violentă şi laşă a dreptei împotriva democraţiei în Bolivia", după demisia preşedintelui Evo Morales, a cărui realegere pentru un al patrulea mandat a fost puternic contestată de trei săptămâni, relatează AFP preluată de agerpres.

Şeful statului şi-a exprimat "condamnarea energică a loviturii de stat" într-o postare pe Twitter, estimând că "lumea trebuie să se mobilizeze pentru viaţa şi libertatea lui Evo", sub hashtag-ul #EvoNoEstasSolo (Evo, nu eşti singur).

Cuba, aliat tradiţional al liderului socialist, îşi exprimă "solidaritatea cu fratele preşedinte Evo Morales, protagonist şi simbol al revendicărilor popoarelor indigene din Americile noastre", a postat la rândul său ministrul afacerilor externe cubanez Bruno Rodriguez.

Preşedintele bolivian Evo Morales a demisionat duminică după ce a pierdut susţinerea armatei şi a poliţiei, la finalul a trei săptămâni de proteste dure împotriva realegerii sale în cadrul primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de la 20 octombrie.

"Renunţ la postul meu de preşedinte", a declarat într-un discurs televizat liderul indigen de 60 de ani, la putere din 2006, la finalul unei zile marcate de noi înfruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, precum şi de demisii în lanţ ale unor miniştri şi deputaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.