Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba intenționează să recunoască și să reglementeze criptomonedele

malta.bc.events
criptomonede industria muzicala

Guvernul cubanez intenționează să recunoască și să reglementeze criptomonedele pentru plăți.

Potrivit Aljazeera, banca centrală a națiunii caraibiene va stabili reguli pentru integrarea tranzacțiilor cu criptomonede. De asemenea, se așteaptă ca autoritățile cubaneze să distribuie licențe relevante întreprinderilor pe baza serviciilor pe care le oferă cripto.

Unele surse susțin că măsura de a permite criptomoneda ca mijloc legal de plată a fost bine primită de populația cu cunoștințe tehnice din Cuba, deoarece țara a trebuit să înceteze temporar să accepte depozite bancare în numerar în dolari americani, având în vedere restricțiile mai stricte stabilite de fostul președinte american Donald Trump.

Economiile care se luptă, cum ar fi El Salvador, au început, de asemenea, să adopte adoptarea bitcoin ( BTC ). Luni, președintele salvadorian Nayib Bukele a anunțat construirea unei infrastructuri la nivel național pentru a sprijini adoptarea Bitcoin .

Politica de adoptare a Bitcoin din El Salvador poate reduce costurile globale ale remitențelor și poate transforma peisajul remitențelor din America Centrală , potrivit Băncii Centrale Americane pentru Integrare Economică (CABEI), informează cointelegraph.com

Dante Mossi, președintele executiv al CABEI, consideră că „experimentul din această lume” al El Salvador ar putea duce la o mai mare incluziune financiară și, prin urmare, este în interesul CABEI să ajute El Salvador să creeze un cadru tehnic pentru adoptarea Bitcoin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.