Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba îşi închide frontierele pentru străini timp de o lună pe fondul pandemiei de coronavirus

cuba

Cuba a anunţat vineri închiderea frontierelor pentru nerezidenţi, timp de o lună, din cauza pandemiei de coronavirus, după ce în ultimele zile a încercat să păstreze la maxim activitatea sa turistică, motorul economic al insulei comuniste, notează AFP şi Reuters preluate de agerpres.

"Vom reglementa intrarea la frontierele ţării, autorizând numai rezidenţilor să intre în Cuba", a anunţat la postul naţional de televiziune preşedintele Miguel Diaz-Canel.

Ultimul bilanţ oficial a raportat 21 de cazuri, dintre care un deces, al unui turist italian, şi 716 cazuri suspecte.

"Garantăm revenirea în Cuba a tuturor cubanezilor care se află în străinătate, dreptul străinilor care sunt aici de a se întoarce în ţara lor şi ne menţinem activitatea economică", a adăugat el.

Măsura va intra în vigoare marţi pentru o perioadă de 30 de zile, cu ieşirea de pe teritoriul cubanez în continuare posibilă, dar numai pentru cei circa 60.000 de turişti care sunt în prezent în Cuba.

Potrivit premierului Manuel Marrero, aproape toate hotelurile şi majoritatea restaurantelor de pe insulă se vor închide, o măsură nemaiîntâlnită în ţară, dar navele şi avioanele cu mărfuri vor continua să vină în Cuba, ţară care importă 80% din ceea ce consumă.

Cu turismul ca motor economic şi sursă importantă de valută (3,3 miliarde de dolari în 2018), Cuba, care suferă de câţiva ani din cauza înăspririi sancţiunilor americane împotriva sa, a refuzat până acum să aplice orice restricţie la frontiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.