DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cucuveaua şi tehnocraţii: La prost, şi banul de lemn e bun (OPINIE)

barsanart.ro
moneda lemn

La prost, şi banul de lemn e bun! – pare să fie atitudinea perpetuă a politicianului român faţă de propriul electorat.

Un ban de lemn se dovedeşte acest Guvern technocrat prin reprezentarea sa fizică: miniştrii.

Născut din hastagul #coruptiaucide, venea ca un Greucean să salveze România. Pe vremea aceea, Nicuşor Dan intenţiona să salveze doar Bucureştiul. Lustruindu-i aura, DNA răpune, nu fără spectacolul de rigoare, hydra politicului. Să fie marcată antiteza cu tehnocraţii în tuşe cât mai groase. Preşedintele Iohannis primeşte acest Guvern ca pe o caleaşcă aurită, pentru a se plimba prin împărăţie.

....................

Începe munca. Programul de guvernare are ba 7 pagini, ba 20, ba 32. E unul de sacrificiu. Pe rând, mai cade câte un ministru. Fără prea multe explicaţii. Probabil nu avea vocaţia de technocrat solicitată de creatorul hastagului #coruptiaucide. Unora, în urma eforturilor tehnocrate istovitoare, le apar urme de politic/politicianism prin zonele neatinse de antiperspirantul folosit de dimineaţă. Dar utilizatorii banului de lemn sunt deja învăţaţi cu tehnocraţia. Între timp, Nicuşor Dan are o revelaţie: să salveze România! De cine? Poate de Fuego.

....................

Văzând că poporul se obişnuise cu banul de lemn technocrat, apar profitorii tehnocraţiei. Nu fără sacrificii. Bunăoară, un technocrat fără sudoare politică pleacă de la Ministerul Transporturilor în linişte. A refuzat să schimbe Masterpalanul, ca parte a înţelegerii cu 'Brucselul' – în lumea bună înţelegerile se respectă. Nu înţelegea de ce i se pun sub nas 'elefanţi albi'. Înlocuitorul lui apare pe cal alb, hârşit prin două multinaţionale cu renume mondial. Obişnuit la locul de muncă cu calitatea de felcer, ia la spintecat Masterplanul şi îl garniseşte pe pofta unui technocrat: Ilie Bolojan.

....................

Lucia Varga se satură de tehnocraţie fără să ne spună şi nouă de ce. Află cu stupoare că la PNL Bihor e dictatură. Motivul: e sărită din schemă la aranjarea pe listele eligibile pentru Parlament. Deşi Ilie Bolojan susţinea recent că vizează 6 mandate în viitorul Parlament (2 la Senat şi 4 la Camera Deputaţilor), biroul politic al PNL Bihor, printr-un vot democratic (opinia domniei sale) sau gest dictatorial (opinia doamnei Varga) stabileşte lista celor 5 eligibili. Cinci? Şi de ce face scandal doamna Varga? Mai e un loc. Ce nu ne spune doamna Varga, aflăm noi, utilizatorii banului de lemn, din presă: Ministrul Tehnocrat al Transporturilor va candida la alegerile parlamentare pe listele PNL Bihor. Rezolvând ghicitoarea, l-am găsit şi pe al 6-lea. Şi ştim că doar 6 sunt norocoase.

....................

În loc de concluzii, întrebări:

Dacă Ponta l-a pus pe Ghiţă pe listele PSD doar după ce l-a adus pe Blair la o conferinţă, pentru a se afişa cu acesta, nu încearcă ochiul ager al cucuvelelor de la DNA să vadă ce servicii i-a adus domnul Buşe, din calitate de ministru, domnului Bolojan încât acesta a făcut sacrificiu de damă?

....................

În mai puţin de un an, preşedintele Iohannis îşi aduce caleaşcă în service, la reciclat. Corupţia nu mai ucide, politicienii nu mai sunt naşpa toţi. Premierul rămâne tehnocrat, aşteptând să fie invitat să ne conducă după alegeri. Probabil pe metoda brevetată de Buşe şi, posibil, alţi membri ai cabinetului care au dus tehnocraţia la nivel de artă.

....................

La prost, şi banul de lemn e bun! Ceasul făurit, în urmă cu 100 de ani, de bunicul ceasornicar al lui Iohannis e la fel de durabil ca şi banul de lemn. Îi place caleaşcă lui aurită. Nu-l deranjează că e doar un simplu vizitiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.