Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cugetare de miliardar: Lumea nu este condusă de lăcomie, ci de invidie

zf.ro
Charlie Munger

Miliardarul Charlie Munger, care este și investitor, susține că nu a vrut niciodată să își compare averea cu cele ale altor, potrivit CNBC.

Investitorul a declarat să motivația lui în ceea ce privește acumularea de avere a fost mai degrabă asigurarea independenței, dar și libertatea de a face ceea ce își dorește în afaceri și în viață. Acesta a susținut că își dorește ca mai mulți oameni să îi urmeze exemplul personal.

„Lumea nu este condusă de lăcomie. Este condusă de invidie”, a declarat Munger la întâlnirea anuală a Daily Journal, o companie media al cărei director este.

Miliardarul, în vârstă de 98 de ani, cu o avere pe care Forbes o estimează la 2,2 miliarde de dolari, a completat spunând că este ușor și normal ca oamenii să devină invidioși.

„Am învins invidia în propria mea viață. Nu invidiez pe nimeni. Nu îmi pasă ce are altcineva. Dar alți oameni sunt înnebuniți de asta”, a declarat acesta.

De asemenea, în 2017, acesta a spus că încearcă întotdeauna să evite sentimentele de „invidie și gelozie” în afaceri, remarcând faptul că aceste tipuri de gândire îți pot afecta cariera deoarece vei avea mai multe șanse să iei decizii părtinitoare care ar putea avea rezultate proaste.

Totodată, a declarat la CNBC în 2019 faptul că evitarea invidiei este unul dintre secretele „simple” pentru a trăi o viață lungă și fericită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.