Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cui a ales o pensionară să-și lase averea de 2,8 milioane de dolari, deși are trei copii

odditycentral.com

O femeie în vârstă din China a decis să-și lase averea de 20 de milioane de yuani (2,8 milioane de dolari) pisicilor și câinilor săi de companie, susținând că aceștia au fost mereu alături de ea, spre deosebire de cei trei copii ai săi, informează odditycentral.com.

Femeia, și-a făcut primul testament în urmă cu câțiva ani, împărțindu-și toate bunurile între cei trei copii ai săi, dar recent s-a răzgândit după ce a fost neglijată de urmașii săi umani. Ea susține că copiii ei nu au vizitat-o niciodată sau măcar nu au aranjat să aibă grijă de ea atunci când era bolnavă și că nu o contactează aproape niciodată, așa că a decis să lase toate bunurile sale singurelor creaturi care i-au fost mereu alături - pisicile și câinii ei de companie.

Femeia stabilită în Shanghai și-a schimbat deja testamentul pentru a reflecta dorința ca toți banii ei să fie folosiți pentru îngrijirea animalelor de companie și a urmașilor acestora după moartea ei.

Ce spune legea chineză

Din nefericire pentru femeia, supranumită Liu, legea chineză le interzice oamenilor să lase bunurile direct animalelor lor de companie. Cu toate acestea, după ce s-a consultat cu un avocat, Liu a găsit o modalitate de a ocoli această problemă - a numit o clinică veterinară drept administrator al averii sale, încredințându-i sarcina de a avea grijă de iubitele ei animale de companie.

Chen Kai, un oficial de la sediul central al Centrului de înregistrare a testamentelor din Beijing, a declarat pentru South China Morning Post că testamentul actual al lui Liu îi pune în pericol bunurile, adăugând că biroul său a instruit-o să numească o persoană de încredere pentru a supraveghea clinica veterinară în ceea ce privește modul în care aceasta gestionează moștenirea.

"Testamentul actual al lui Liu este un singur mod, iar noi am fi sfătuit-o să numească o persoană în care are încredere pentru a supraveghea clinica veterinară pentru a se asigura că animalele de companie sunt îngrijite corespunzător", a declarat Kai.

Un alt expert în drept și-a exprimat speranța că copiii lui Liu vor reveni și că aceasta se va răzgândi în legătură cu faptul că își va face animalele de companie singurii moștenitori.

Reacția oamenilor

Povestea femeii în vârstă a atins inimile a milioane de oameni din China, majoritatea fiind solidari cu situația ei. Pasiunea filială este un lucru important în țara asiatică, iar copiii care își neglijează părinții la bătrânețe sunt pedepsiți prin lege.

"Foarte bine făcut. Dacă fiica mea se va purta urât cu mine în viitor, voi lăsa și eu casa mea altora", a scris o persoană pe Sina Weibo, versiunea chineză a X (Twitter).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.