Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuiul din talpa PSD: De ce se tem cel mai tare primarii social-democraţi

PSD

După pierderea alegerilor prezidenţiale, în PSD a început să se vorbească de ieşirea de la guvernare. Prima propunerea în acest sens a venit de la vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă. Ideea nu este deloc agreată de activul de partid, în special de primari. Edilii se tem că ar putea rămâne fără bani de la bugetul central.

Sunaţi incognito, crezând că vorbesc cu reprezentanţi ai conducerii PSD, mai mulţi primari din ţară s-au exprimat în favoarea rămânerii la guvernare.

"Pentru noi, primarii, ar fi foarte bine rămânerea la guvernare. Dacă ceilalți tot au președintele, măcar să nu aibă puterea, că am fi ca înainte, ca în 2009. Ar fi cea mai mare prostie să ne retragem. Acum la București se știe mai bine proiectul de buget, dacă putem să nu creștem impozitele și taxele și să ne ținem promisiunile pe care le-am făcut deja, e bine să rămânem. Dacă nu, atunci ar fi mai bine să ieșim, să nu fim taxați de alegători în 2016", a declarat Mariana Avorniciții, primar în comuna Terebești din Satu Mare, pentru reporterii România Liberă.

"Eu nu sunt de acord să ieșim de la guvernare, dar am mai pățit ca noi să zicem da și ei nu. Eu aici, la primărie, am finanțare prin Ministerul Dezvoltării și în momentul în care ar intra altcineva, probabil ar fi mai greu de derulat programul", a recunoscut şi Irina Iusco, primar în comuna maramureşeană Şieu. În plus, și aceasta a insistat asupra faptului că nu e bine ca un singur partid să aibă monopol asupra puterii. "Totuși, au fost cinci milioane de oameni care au votat PSD, măcar să fie împărțită puterea", a menționat Irina Iusco.

"Ar fi bine să rămânem. Dacă ieșim, să ieșim la primăvară, nu chiar acum, să mai prindem și noi proiectele ce le mai avem pe acolo", a declarat Vasile Jurj, primarul din comuna Arieșeni, județul Alba, reporterilor incognito ai României libere. Acesta a trecut de la PNL la PSD în octombrie, profitând de ordonanța traseiștilor care a permis schimbarea partidului fără consecințe. Vasile Jurj susține că nu vrea să revină la liberali, în noul context. "Ce am realizat cu PSD în două luni, nu am realizat în zece ani cu ei. Și nu mă mai duc acolo", a menționat primarul din Arieșeni.

Lucreția Cadar, un alt edil local care a trecut la PSD în octombrie de la PDL, susține de asemenea rămânerea la guvernare. "99,9% suntem pentru rămânerea la guvernare. Avem proiecte în curs de finanțare, proiecte pentru care s-au semnat contracte, altele care urmează să fie deschise și e bine să rămânem la Guvern. Este părerea alegătorilor din comuna Deda", a susținut primărița din comuna mureșeană Deda, care a reprezentat până acum două luni PDL.

Primarul orașului Tismana, din județul Gorj, Marian Slivilescu, a declarat deschis că nu poate exprima decât dorința ca PSD să păstreze conducerea guvernului. "Oricât de dificilă este situația, eu cred că trebuie să fim pe poziții. Noi trebuie să respectăm și votul exprimat în urmă cu doi ani de cetățeni, în privința parlamentarilor", a declamat Marian Slivilescu. Acesta a insistat asupra faptului că PSD nu are nimic de demonstrat prin ieșirea de la guvernare. "Ce, noi suntem Albă ca Zăpada? Alții s-ar gândi oare la acest lucru?", a precizat edilul din Tismana.

Ştefan Făsuiescu, primarul comunei Polovragi, crede că rămânerea la guvernare e necesară, dar nu a dorit să explice de ce crede acest lucru.

"Am văzut o emisiune aseară cu domnul Liviu Dragnea și dumnealui a spus că nu trebuie să ieșim de la guvernare", a declarat Ioana Magereanu, primarul din comuna Ștorobăneasa din Teleorman, județ condus multă vreme de Liviu Dragnea din postura de președinte al Consiliului Județean. "Ar fi doi ani de calvar pentru noi, deci nu se merită. Avem proiecte începute și mă gândesc ca nu cumva să fie oprite", a mai menționat Ioana Magereanu.

În Vrancea, viceprimarul orașului Adjud și alesul local al comunei Vânători, Ionel Lupu, sunt de asemenea pentru păstrarea conducerii guvernului."“Există riscul să nu terminăm proiectele începute", a menționat viceprimarul din Adjud, ca o concluzie a opiniei majorității colegilor săi din admnistrația locală pesedistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.