Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CULISELE anulării vizitei în România a Regelui Iordaniei. Discuţia decisivă cu Iohannis (surse)

presidency.ro
Klaus Iohannis Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei

Regele Abdullah al Regatului Hașemit al Iordaniei şi-a anulat vizita în România, care era programată să înceapă luni, a anunţat site-ul oficial al acestuia. Decizia vine "în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a declaraţiilor de duminică ale prim-ministrului Viorica Dăncilă, care şi-a exprimat intenţia de a muta ambasada ţării sale la Ierusalim".

Surse diplomatice precizează însă pentru STIRIPESURSE.RO că decizia Regelui Abdullah a fost luată abia după o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. Liderul iordanian i-a solicitat lui Iohannis să garanteze public faptul că mutarea anunţată de Viorica Dăncilă nu va avea loc. Preşedintele României, în schimb, a transmis că nu există o variantă bătută în cuie, mutarea ambasadei la Ierusalim fiind una dintre variantele luate în calcul.

Pentru că nu a primit garanţiile solicitate că mutarea anunţată de premierul Dăncilă nu va avea loc, Regele Abdullah al Iordaniei şi-a anulat vizita în România.

CITEȘTE ȘI: Verdeţurile, vitale pentru sănătate. Plantele care curăţi ficatul şi reduc nivelul colesterolului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei ”și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În schimb, președintele Klaus Iohannis consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea ambasadei la Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român

CITEȘTE ȘI: Secretul unei vieţi lungi şi sănătoase: De ce japonezii sunt cei mai longevivi pământeni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.