Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CULISELE neașteptatului Congres al PSD: numărul doi în partid a pornit REVOLUȚIA

Inquam Photos / Octav Ganea
niculae badalau

Înaintea ultimului Comitet Executiv al PSD, Liviu Dragnea i-a surprins chiar și unii lideri ai partidului, când a anunțat convocarea Congresului Extraordinar al PSD. Sforile pentru organizarea Congresului se pare că nu au trase de Liviu Dragnea ci de numărul 2 în PSD, Niculae Bădălău.

Citește și: Niculae Bădălău bate în retragere: 'Mă gândesc dacă mai candidez pentru funcţia de preşedinte executiv'

La Comitetul Executiv în care a fost mazilit Mihai Tudose, Niculae Bădălău a pus pe masa partidului un document programatic, în care vorbea despre democratizarea deciziei în interiorul PSD, dar și despre necesitatea unui Congres al partidului. Chiar dacă, inițial, documentul părea trecut la ”și altele”, el a fost luat în serios de toți liderii PSD, în special de Liviu Dragnea, care a și luat decizia de convocare a unui Congres în luna martie.

”Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte”, spunea Liviu Dragnea.

De altfel, Niculae Bădălău merge pe aceeași lungime de undă și arată că în urma acelui document au început schimbări în interiorul PSD.

”Sunt în politică de 28 de ani. Nu pot să spun că am devenit mai înţelept, dar mai reţinut, da. Referitor la vestitul document, care a fost unul destul de "light" politic vorbind şi la care au lucrat mai multe persoane, dați-mi voie să menționez că în el se vorbea şi despre un Congres care, iată, va fi organizat. A fost un act intern care a născut, în opinia mea, o idee în partid.

Liviu Dragnea este preşedintele partidului, lucrăm împreună, aşa cum aţi şi observat. Altfel, regret perioada când eram preşedinte aici, la Giurgiu, pentru că era mai simplu. La Bucureşti, la nivel naţional, sunt mai mari problemele şi provocările”, scrie Niculae Bădălău.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.