Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele propunerii lui Victor Negrescu în funcția de comisar european: Ursula von der Leyen și-a pierdut răbdarea/SURSE

MAE
Victor Negrescu

Premierul interimar Viorica Dăncilă a făcut, astăzi, o mutare surprinzătoare și a trimis o nouă propunere de comisar european, la Bruxelles, în persoana lui Victor Negrescu.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Surse politice convergente ne-au explicat că Dăncilă nu a făcut mutarea pe cont propriu ci încurajată chiar de Ursula von der Leyen. Președintele desemnat al Comisiei Europene este presată la rândul său să-și întregească echipa, iar singura țară care nu avea portofoliul ocupat era România.

Având în vedere că noua Comisie Europeană ar putea fi votată la 1 noiembrie, iar instalarea guvernului Orban s-ar fi produs după această dată, se pare că Ursula von der Leyen i-a cerut Vioricăi Dăncilă o nouă propunere pentru a rezolva situația.

Chiar dacă este PPE și era de așteptat ca Ursula von der Leyen să-i favorizeze pe cei de la PNL, situația în care este pusă și aceasta la Bruxelles a determinat-o să îi scoată din joc pe Iohannis și PNL, iar în final să accepte o propunere din partea socialiștilor din România.

Având în vedere contextul, Victor Negrescu va fi acceptat de Ursula von der Leyen, mai rămâne să vedem dacă trece în comisiile de specialitate, acolo unde și Rovana Plumb a capotat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.