Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele scandalului din PNL - Registul membrilor a fost 'îngheţat'/ DOCUMENT

evz.ro
PNL

Apropierea Congresului PNL a deschis un adevărat război pe registrele cu membrii de partid, război care a avut un episod public luni, 14 iunie.

Potrivit unor surse din PNL, Ludovic Orban l-a acuzat pe secretarul general Robert Sighiartău că nu permite accesul la baza de date a partidului și modificarea acesteia și astfel poate controla și manipula votul delegaților la congresul partidului din 25 septembrie. La rândul său, Sighiartău l-a acuzat pe Orban că face ameninţări cu plângeri penale şi se comportă ca Dragnea sau Ceauşescu.

Problemele ar fi început din unele filiale în care s-au adus sute de membri în câteva zile sau în care s-au exclus numeroşi membri pe motiv că nu şi-au plătit cotizaţia. Totul pentru a influenţa alegerile interne. Asemenea manevre ar fi fost făcute de ambele tabere (Orban şi Cîţu) în unele filialele fără cu "mână de fier", unde se poate înclina balanţa în acest fel, surse din partid vorbind despre Hunedoara, Argeş, Giurgiu, Sectorul 4.

Toate aceste manevre au dus la o "îngheţare" a registrului membrilor. Potrivit unei decizii luate de Comisia de Organizare a Conrgesului PNL (COCON), la alegerile interne din partid vor putea vota doar membrii care figurau în registru la data de 31 decembrie 2020 şi care au cotizaţia plătită la zi. Această decizie blochează practic manevrele cu membri noi sau mutaţi dintr-o filială în alta. Pe de altă parte, blochează accesul la alegeri pentru membrii care nu şi-au plătit cotizaţia, oferindu-le însă acestora şi timp pentru a-şi achita datoriile.

Congresul PNL ar urma să aibă loc în luna septembrie a acestui an, fiind precedat de alegeri interne la nivel local şi judeţean. Miza manevrelor cu registrul membrilor ar fi alegerea delegaţilor pentru Congres, cei care vor vota direct preşedintele PNL.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.