Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culoar unic pentru tramvaie pe Șoseaua Mihai Bravu. Studiu de fezabilitate, aprobat de Primărie

Inquam Photos / George Calin
coada tramvaie

Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru ca tramvaiele care circulă pe traseele 19, 23, 27, cuprins între Șoseaua. Mihai Bravu – Str. Dristorului, să aibă un culoar unic, potrivit Mediafax.

Conform unui comunicat al Municipalității, circulația tramvaielor liniilor 19, 23, 27, pe tronsonul de pe Bulevardul Camil Ressu, cuprins între Șoseaua Mihai Bravu și Strada Dristorului, este îngreunată de circulația autovehiculelor care pătrund pe ampriză liniei de tramvai și împiedică o frecvența de circulație constanța a tramvaielor, conform graficelor Societății de Transportul București.

Citește și: Prima salină construită într-o grădiniță din Capitală, inaugurată în Sectorul 1

„Prin delimitarea căii de rulare a tramvaielor, va crește viteză de exploatare și frecvența acestor mijloace de transport în comun, spre beneficiul cetățenilor”, explică Primăria Capitalei.

Lungimea totală a traseului delimitat este de 250 metri liniari, iar valoarea totală a investiției este de 132.302, 29 lei.

„Conform Studiului de fezabilitate, prin delimitarea liniei de tramvai, se va obține o viteză medie de exploatare de 13,67 km/h pentru linia 19, 13,80 km/h pentru linia 23, 13,72 km/h pentru linia 27, respectiv o capacitate de transport de 1551 călători/ora și sens pentru linia 19, 1231 călători/oră și sens pentru linia 23, 1926 călători/ora și sens pentru linia 27”, adaugă sursa citată.

Culoare unice au mai fost realizate prin separarea caii de rulare pentru cinci dintre liniile de tramvai cu utilizare intensă: 1, 10, 21, 41, şi 32.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.