Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima salină construită într-o grădiniță din Capitală, inaugurată în Sectorul 1

Primaria Sectorului 4
gradinita

Copiii de la Grădinița numărul 251 din Sectorul 1 al Capitalei vor beneficia de o salină de suprafață, cei mici urmând să desfășoare aici activități didactice, cu acordul părinților, anunță, joi, un comunicat al Primăriei Sectorului 1, scrie Mediafax.

Salina de la Grădinița numărul 251 are o capacitate de 15-20 de persoane, fiind dotată, în mare parte, cu sare naturală de Praid. De asemenea, nivelul de umiditate și de salinitate este controlat prin intermediul unui aparat cu senzori, care maximizează efectele benefice ale curei de salină, precizează reprezentanții instituției.

Citește și: 'Căutăm eroii dintre noi' – Deții un teren greu de valorificat în Sectorul 3? Donează-l! Primăria îl transformă în parc!

Conform sursei citate, cei mici își vor întări sistemul imunitar și vor fi mai feriți de unele probleme de sănătate care pot apărea odată cu înscrierea în colectivitate: tuse, răceală, sinuzită, sau alte afecțiuni respiratorii. Copiii care învață la această grădiniță vor desfășura în salină unele activități didactice, cu acordul prealabil al părinților: vor desena, vor citi, vor colora, vor modela.

„În calitate de primar al Sectorului 1, voi face tot ce este mai bun pentru copiii noștri, atât în ceea ce privește infrastructura școlară, cât și în ceea ce privește sănătatea acestora, bineînțeles în limita competențelor mele. Aerul de salină este extrem de important pentru sănătatea copiilor, de aceea mă bucur foarte mult că în Sectorul 1 am reușit să avem prima salină din sistemul public de învățământ din București. Dacă această idee va fi îmbrățișată de părinți, vom amenaja saline și la alte grădinițe pe care le administrăm”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.