Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culorile preferate de români pentru mașini în 2015

masini noi

Preferințele românilor în materie de alegerea culorii mașinii s-au îndreptat, în proporție de peste 35%, spre nuanța de alb, în timp ce aproximativ 22% dintre cumpărători au ales autovehiculele de culoare gri, arată statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile /APIA/, consultată de Agerpres.

Conform datelor citate, în intervalul ianuarie — noiembrie, cele mai multe autoturisme noi vândute au fost de culoare albă (35,3%), urmate de cele gri (22,1%) și de cele albastre (17,4%).

În funcție de țara de proveniență a mașinilor cumpărate, aproape o treime (32,2%) au fost de origine autohtonă, în timp ce 19,2% au însemnat importuri din Germania. De asemenea, 10% au provenit din Cehia, 8,1% din Spania și 7,5% din Franța.

Pe de altă parte, la capitolul vânzărilor de autovehicule electrice și hibride noi, acestea au ajuns, în primele 11 luni, la 463 de unități, în creștere cu aproape 125% față de același interval din anul anterior, din acest total 28 de autovehicule fiind 100% electrice.

Numai la nivelul lunii noiembrie au fost comercializate 52 de mașini electrice (0,5% din totalul vânzărilor), în scădere cu 34% față de luna anterioară, când se vânduseră 79 de mașini electrice și hibride.

În ceea ce privește tipul de combustibil, autoturismele diesel au continuat să domine piața, cu o pondere care, la 11 luni, a ajuns la 53,1% din totalul comercializat (47.528 unități), în timp ce autovehiculele pe benzină au însumat 46,3% din piață, respectiv 41.446 unități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.