Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a abandonat USR #justiția pentru Nicușor Dan?

Stirile TVR
Horia Tomescu

Deși întreg eșafodajul electoral și de idei al USR a fost clădit pe ideea de legalitate, lupta împotriva "penalilor" și amenințările cu pușcăria, pare că scăderea de formă din sondaje a schimbat registrul.

Dovada stă în recenta postare, tocmai de pe pagina oficială a PMB. Unde, teoretic, s-ar transmit mesaje administrative de interes public, nu s-ar cauționa abuzuri.

Pentru a întări acuzațiile lui Nicușor Dan, viceprimarul USR Tomescu ne anunță, în pofida realității evidente și a opiniilor specialiștilor, inclusiv ai Inspectoratului de Stat în Construcții, că dacă instanța suspendă PUZul Zone Construite Protejate, o să avem blocuri și crâșme în părculețul de la Ateneu. Degeaba s-au chinuit experții să arate fix opusul, anume că eliberarea autorizațiilor va fi mult mai dificilă după ce PUZ ZCP s-a dovedit ilegal, iar criteriile legislației primare sunt mult mai severe.

Lăsând deoparte lipsa vreunui argument, precum și faptul că aceeași instanță a fost aplaudată când suspendat, din aceleași rațiuni de ilegalitate, alte documentații de tip PUZ, este ciudată abandonarea lozincilor clamate ani de-a rândul.

Nu poate fi considerată chiar o ingerință în activitatea magistraților - în fond, cine îl bagă în seamă pe Tomescu de la USR?

Totuși, sugestia evidentă este ca Prefectul Capitalei să nu își exercite atribuțiile obligatorii prin lege, pentru ca nu cumva să iasă la iveală problemele documentațiilor de urbanism pe care actualul edil le ascunde. La fel cum a ieșit la iveală și falsul prin care s-au validat "conform cu originalul" niște planuri și planșe a căror paternitate a fost negată chiar de Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu", cea căreia i se atribuiseră ca origine.

Ralierea USR la aceste demersuri abuzive nu e o noutate. Însă este încă o dovadă a disperării lui Nicușor Dan în raport cu dezvăluirile ilegalităților din PMB și cu perspectiva sumbră  pe care o întrevede, atât în plan politic, cât si judiciar.

Întreaga postare, mai jos:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.