Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns Camera Deputaților să aibă un buget uriaș / DOCUMENTE

camera-deputatilor

Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2016 în valoare de 340.772.000 lei a fost aprobat de conducerea forului legislativ. Suma este uriașă pentru că deputații sunt cei care gestionează și clădirea Parlamentului, astfel că o mare parte din acești bani se duc în renovarea și întreținerea imobilului uriaș.

La capitolul cheltuieli de personal este prevăzută suma de 235.062 mii lei. Numărul posturilor finanţate de la buget este de 1.895, din care 412 sunt funcţii de demnitate publică alese, 695 funcţii publice contractuale, iar 110 posturi au fost prevăzute pentru activităţile finanţate din venituri proprii.

Vezi şi: Percheziţii DNA acasă la un milionar celebru

Pentru bunuri şi servicii deputaţii au prevăzută o sumă de 67.084.000 lei şi 38.056.000 lei, sumă necesară pentru activităţi nefinanciare - lucrări de construcţii 884.000 lei, dotări - 7.905.000 lei, reparaţii capitale - 27.887.000 lei.

Deputaţii ar putea iniţia un proiect legislativ prin care să se creeze o structură autonomă, cu buget propriu, care să administreze clădirea Parlamentului, care în prezent este asigurată de Camera Deputaţilor.

Citește și: Gest EMOȚIONANT făcut de David Cameron în România / FOTO

"În momentul de faţă toată această clădire este administrată de Camera Deputaţilor, tot ce înseamnă reparaţia unui punct, tot ce înseamnă orice ban investit în Camera Deputaţilor. Indiferent dacă este în zona Senatului, în zona CCR sau a Consiliului Legislativ totul intră în bugetul Camerei Deputaţilor. În perspectivă bugetul Camerei Deputaţilor va suferi nişte creşteri legate de întreţinerea clădirii şi este anormal ca să fie receptat în public - Camera face cheltuieli care nu au nicio legătură cu procesul legislativ, ci au legătură cu întreţinerea unei clădiri", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, la finalul Biroului permanent.

Vezi şi: Vizat de DNA, 'Prinţul' Paul Lambrino a ajuns de urgenţă la spital / FOTO

El a subliniat că miercuri în şedinţa Biroului permanent a fost o primă discuţie pe această temă şi a adăugat că vor mai exista discuţii cu Guvernul pentru a se găsi soluţii în acest sens.

"Probabil că se va face o iniţiativă legislativă prin care să se ceară Guvernului să fie de acord cu crearea unei structuri care să se ocupe de gestionarea acestei clădiri în care funcţionează şi Camere Deputaţilor sub forma unei regii autonome cu buget propriu, o structură cum este RAPPS pentru Guvern. Ca să nu confundăm banii care se dau de către bugetul României pentru funcţionarea unei camere, respectiv Camera Deputaţilor şi întreţinerea unei clădiri în care funcţionează această structură", a spus Mircovici.

Citeşte şi: Captură de senzaţie a oamenilor legii: Au 'săltat' opt primari într-o zi

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.