Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns Sebastian Ghiţă să fie încătuşat: Detaliul care 'l-a îngropat' pe mogul

captura tv
sebastian ghita

Ies la iveală noi amănunte incredibile despre capturarea mogulului Sebastian Ghiţă. S-a aflat cum poliţiştii sârbi l-au încătuşat. A fost un detaliu care l-a dat de gol pe fostul deputat. Ghiţă a fost prins datorită documentelor false pe care le-a arătat poliţiştilor. Deputatul a fost botezat cu numele unui personaj care nu există în baza națională de date. Pornind de la acest nume inventat care a fost introdus în acea noapte în calculatorul mașinii de poliție sârbe de echipajul care l-a oprit în trafic la un filtru -, agenții au mai descoperit o problemă. Deși cartea de identitate apărea ca fiind valabil până undeva în jurul anului 2022, seria respectivului act era a unui document care expirase și nu mai era înregistrat, conform libertatea.ro.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Toate acestea, dar şi incapacitatea lui Ghiță de a schimba cu polițiștii rutieri două vorbe în așa-zisa limba sa maternă, l-au trădat pe fostul parlamentar PSD. A urmat o audiere la una dintre secțiile de poliție din Belgrad și o arestare de 18 zile, începând cu 14 aprilie, decisă în vederea extrădării fugarului. ”Dacă în acest răstimp Ministerul Justiției nu va reuși să perfecteze documentele necesare extrădării, autoritățile sârbe au anunțat că vor prelungi mandatul cu încă 40 de zile”, au explicat surse judiciare.

Citește și: USR are un nou deputat: Cine i-a luat locul demisionarului Manuel Costescu

Specialiștii Institutului Național de Criminalistică au efectuat și o constatare tehnico-științifică al cărei rezultat a fost trimis polițiștilor sârbi. ”În astfel de cazuri se pun la dispoziție toate documentele care pot fi folosite și în instanță. Fotografii, amprente, înscrisuri, specimene de semnături, probe biologice și chiar ADN-ul celui urmărit. Poliția Română a făcut tot ce trebuia ca Ghiță Sebastian Aurelian să poată fi identificat cu certitudine”, au dezvăluit surse judiciare, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.