Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a confirmat Dragnea indirect ştirea care l-a scos din minţi

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gest

Pe 25 februarie, STIRIPESURSE.RO publica o ştire care ar putea fi rezumată într-o frază: Liviu Dragnea a vehiculat în discuţiile din interiorul partidului mutarea PSD din familia Socialiştilor Europeni în cea a Conservatorilor şi Reformiştilor, după care a renunţat (cel puţin deocamdată), însă documentele programatice pregătite pentru Congres vor arăta o tendinţă spre o stânga conservatoare.

Deranjat de "scurgerea" în presă a discuţiilor din interior, Liviu Dragnea a afirmat a doua zi, pe 26 februarie, că ştirea este falsă şi că ia în calcul să dea în judecată STIRIPESURSE.RO. După acest moment, Liviu Dragnea şi PSD au reuşit să confirme indirect informaţiile publicate de STIRIPESURSE.RO şi confirmate de mai multe surse din partid.

Pe 2 martie, Parlamentul European a votat rezoluţia care propune activarea articolului 7 al Tratatului UE pentru Polonia, majoritatea europarlamentarilor susţinând sancţionarea Varşoviei. Eurodeputaţii PSD (cu excepţia Dacianei Sârbu) şi un eurodeputat bulgat au fost singurii reprezentanţi PES care au votat împotriva sancţionării Poloniei, deşi familia lor politică stabilise un vot „pentru“. Situaţia din Polonia este generată de PiS, partidul aflat la guvernare, membru al Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni.

A urmat, la Congresul PSD din 10 martie, adoptarea unor "convenţii naţionale". În fapt, nişte principii generale de viitor, nu adevărate documente programatice, aşa cum se anunţa. Invitarea lui Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, a fost mai degrabă un gest de protocol, pentru că "stânga politică" a lipsit aproape cu desăvârşire din discursul de zeci de minute susţinut de Liviu Dragnea.

Sintagme precum "justiţie socială", "intelectuali progresişti" şi "egalitate de gen" au fost singurele indicii că evenimentul nu este un congres al unui partid naţional-conservator. În rest, aşa cum arată şi analiza realizată de Andrei Tiut, Congresul PSD a fost o confirmare a repoziţionării ideologice oficiale despre care scria STIRIPESURSE.RO în articolul din 25 februarie.

Vezi şi: Concluzia ŞOCANTĂ a medicilor: Folosim toaleta greşit! Care este de fapt poziţia corectă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.