Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a devenit Parlamentul ”cea mai scumpă Curte cu Jurați din lume”

diaconu

Deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, a declarat astăzi că Parlamentul țării se reunește doar pentru a da avize de începerea urmăririi penale sau pentru ridicarea de imunități și aprobarea de arestări. ”Legislativul a devenit astfel un fel de Curte cu Jurați, implicată nu în elaborarea sau modificarea și îmbunătățirea de legi, ci într-o anexă a sistemului de justiție”, acuză parlamentarul.

Diaconu propune ca Parlamentul să nu mai fie amestecat în cauzele penale, renunțându-se la imunități sau la alte condiții speciale ”care să transforme puterea legislativă în birou de aprobat derularea cauzelor penale”.

Mai mult, liderul PRU cere ca Parlamentul să își recapete rolul de Legislativ, pentru că, deocamdată, spune el, ”ziua de luni a fiecărei săptămâni a devenit un ritual al ridicării, păstrării sau amânării luării unor decizii referitoare strict la cauze penale”.

Parlamentul României a devenit cea mai scumpă Curte cu jurați din lume, atrage atenția Diaconu, iar acest lucru se întâmplă ”în timp ce sute de legi trec prin aprobare tacită pentru că nu mai ajung nici la comisii, nici pe ordinea de zi pentru dezbateri, singura dezbatere rămasă fiind cea a votului pentru sau împotriva ridicării imunității cuiva”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.