Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a evoluat piața de asigurări în 2017

www.realitatea.net
asigurare locuință

Autoritatea pentru Supraveghere financiară a făcut publică evoluția pieței de asigurări în primele nouă luni ale lui 2017.

Conform ASF, piața și-a continuat trendul de creștere. Societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2017, un total al primelor brute subscrise (PBS) de 7,32 miliarde de lei, cu 6% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.

Citește și: Detalii INTERESANTE! Cât de bogat este, de fapt, Liviu Pleșoianu

Chiar dacă în România piața asigurărilor este încă dominată de asigurările generale, respectiv de cele auto, din analiza datelor raportate de societățile de asigurare se observă, în ultima perioadă, o creștere a segmentului asigurărilor de viață.

În primele nouă luni ale anului 2017, 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăți de asigurare din cele 31 de societăți care desfășurau activități de asigurare/reasigurare la data de 30 septembrie 2017.

Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările obligatorii auto a atins 2,86 miliarde lei. Restul, de 94, 93 milioane lei, până la totalul clasei A10 (2,96 miliarde lei), a fost reprezentat de asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuș și de asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor.

Din totalul primelor brute subscrise pentru asigurări de viață (1,52 miliarde lei), cele mai mari ponderi le dețin clasele C1 - Asigurări de viață, anuități și asigurări de viață suplimentare și, respectiv, C3 - Asigurări de viață și anuități legate de fonduri de investiții și care împreună cumulează 96% din totalul PBS pentru activitatea de asigurări de viață.

La nivelul întregii piețe de asigurări, numărul de contracte de asigurare în vigoare la finalul primelor nouă luni ale anului 2017 a fost de 14.066.477, în creștere față de perioada similară a anului precedent cu 15%. Numărul de contracte de asigurare în vigoare la finalul trimestrului III 2017 pentru asigurările generale reprezintă 88% din totalul numărului de contracte.

Citește și: Decizie CONTROVERSATĂ a lui Klaus Iohannis: Ce lege a promulgat şeful statului

În primele nouă luni ale anului 2017, societățile de asigurare au raportat indemnizații brute plătite (excluzând maturități și răscumpărări parțiale și totale), cumulat pentru cele două categorii de asigurări, în sumă de 3,07 miliarde lei.

Indemnizațiilor brute aferente asigurărilor de viață li se adaugă maturități și răscumpărări parțiale sau totale, în sumă de 662, 52 milioane lei, valoare în creștere cu 69% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.