Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost confirmată IDENTITATEA lui Kim Jong-Nam, asasinat în Malaezia

Identitatea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, Kim Jong-Nam, care trăia în exil şi care a fost asasinat pe 13 februarie la Kuala Lumpur, a fost confirmată săptămâna trecută folosind un eşantion de ADN al unuia dintre copiii săi, a anunţat miercuri vicepremierul malaezian Ahmad Zahid Hamidi, citat de AFP, potrivit agerpres.

Anchetatorii ''au confirmat identitatea corpului neînsufleţit al lui Kim Jong-Nam, pe baza unui eşantion obţinut de la copilul său'', potrivit vicepremierului malaezian.

Un analist american DETONEAZĂ relaţiile transatlantice. 'Trump a fost SPIONAT de britanici!'

Kim Jong-Nam (45 de ani) a murit ca urmare a unui atac asupra sa cu VX, un agent neurotoxic atât de puternic încât este considerat drept o armă de distrugere în masă, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, unde el aştepta un avion cu destinaţia Macao.

Autorităţile malaeziene au confirmat oficial identitatea lui vineri, dar au refuzat să spună dacă ele au primit un eşantion de ADN din partea vreunui membru al familiei victimei.

De la izbucnirea acestui scandal, Coreea de Sud a acuzat Phenianul, vorbind despre ''un ordin permanent'' al lui Kim Jong-Un de a-l elimina pe fratele său care trăia în exil de ani de zile şi care s-a arătat foarte critic faţă de regim.

Phenianul contestă puternic aceste acuzaţii, afirmând că fratele liderului nord-coreean a murit din cauza unei crize cardiace.

Cazul a provocat o gravă criză diplomatică între Malaezia şi Coreea de Nord. Ambasadorul nord-coreean la Kuala Lumpur a fost expulzat şi paralel Phenianul a ordonat expulzarea ambasadorului Malaeziei. Cele două ţări au interzis de asemenea fiecare cetăţenilor celeilalte să părăsească teritoriul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.