Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost SALVAT, după 11 ore, copilul căzut în puțul adânc de 18 m / VIDEO / UPDATE

www.explozivnews24.ro
copil cazut

UPDATE „Era în şoc hipotermic, hipotensiv. Inima îi bătea, dar copilul nu era bine deloc. Funcţiile lui vitale erau slăbite mult: tensiune mică, bradicardie, adică frecvenţă cardiacă mică, 40-50 de bătăi pe minut. Trebuie încălzit. I se bagă fluide, i se bagă sondă nasogastrică, i se bagă fluide calde în stomăcel. Plus este încălzit cu pături, aspiratoare, aeroterme cu aer cald. El trebuie readus la o temperatură compatibilă cu supravieţuirea. Momentan era viu, dar ... cu şanse mici din punctul meu de vedere”, a spus un medic.

UPDATE: Băieţelul de un an şi opt luni salvat din fântâna de la Balta Sărată a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", după ce a fost evaluat de medicii aflaţi la faţa locului, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU "A.D. Ghica", Gelu Dragomir.

Potrivit salvatorilor, copilul se afla într-o stare bună ţinând cont de condiţiile în care a stat pe parcursul zilei.

Citește și: Cine face exerciții tip cardio poate trăi cu 40% mai mult / STUDIU

"Timpul este extrem de important. Am mers cu alternative încercate simultan. Copilul era conştient. Orice alternativă aleasă presupunea un risc foarte mare pentru că pământul putea să cedeze, dar şi pentru că acel copil putea să scape prin dispozitive", a declarat locotenentul colonel Cristian Radu, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general al IGSU.

După aproximativ zece ore de încercări, copilul a fost scos la suprafaţă cu tot cu pompa de sub el. Pe parcursul operaţiunilor de salvare, băieţelul a stat cu aproape jumătate din corp sub apă.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

Echipele de intervenţie au încercat scoaterea acestuia cu ajutorul unor tije, dar au încercat şi să sape un şanţ paralel cu fântâna, ca un canal de legătură cu băiatul.

Pentru scoaterea lui la suprafaţă au intervenit autorităţi locale, forţe ale ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Olt şi Dolj.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

Mama copilului a primit vestea salvării băiatului la spital, unde a fost transportată după-amiază cu ambulanţa pentru că a intrat în şoc după ce băieţelul a căzut în puţ.

Știrea inițială

Salvatorii au reuşit să scoată copilul căzut într-o fântână adâncă de 18 m în comuna Balta Sărată după mai bine de 11 ore de încercări.

Copilul, un băiat în vârstă de un an şi opt luni, a fost evaluat de cadrele medicale şi transportat la spital. Potrivit martorilor aflaţi la faţa locului, copilul a căzut în fântână după ce s-a urcat pe un scaun. Mama acestuia, însărcinată în nouă luni, a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei în urma şocului suferit.

Citește și: Elton John e GRAV BOLNAV: Are o INFECȚIE BACTERIANĂ NECUNOSCUTĂ / VIDEO

"Noi am reuşit să ducem la bun sfârşit operaţiunea de salvare. A fost o intervenţie dificilă. Este cea mai mare bucurie a noastră. Copilul este în viaţă. S-a reuşit cu ajutorul a două tije să agăţăm şi pompa, şi copilul şi să îl aducem centimetru cu centimetru la suprafaţă în siguranţă. Se lucra concomitent pe două planuri de acţiune. Unul trebuia să aibă succes" a declarat purtătorul de cuvânt al ISU 'A.D. Ghica', Gelu Dragomir, scrie agerpres.ro.

Până la urmă, copilul a fost scos tot prin interiorul puțului, deși salvatorii începuseră să sape un șanț lateral, lângă fântână, în încercarea de a ajunge la acesta.

Citește și: Gigi Becali, după meciul cu Viitorul: ‘Campionii! Campionii!’

Radu Cristian, membru al echipei de intervenţie, a declarat că s-a acţionat cu două dispozitive improvizate care au permis să se ajungă la micuţ.

„Două bucăţi de fier beton îndoite la capete, cu ajutorul camerei l-am localizat, am introdus dispozitivele pe lângă copil şi l-am agăţat de haine. Am mers cu alternative. A fost cea mai grea misiune.

Citește și: Artiștii celebri care și-au ‘pictat’ boala fără să știe

Colegii ajunşi primii au încercat asta dar corpul s-a înţepenit, era prins între pompă şi pereţii puţului, dispozituvul cu care era prinsă pompa era fragil şi era pericol să se rupă. A fost un risc asumat, orice alternativă aleasă presupunea un risc foarte mare, şi săpatul şi scoaterea ţevilor erau riscante, pământul necesita sprijinire de lungă durată.”, a relatat Radu Cristian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.