Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a răsturnat matematica în Senat

ponta zambeste

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica dupa-amiaza, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, referindu-se la controversata modificare a Codului Penal în Senat, ca nu avea cum să împiedice rezultatul deoarece "noi nu avem în niciun caz 90 de senatori".

Plenul Senatului a adoptat recent un amendament la Codul Penal şi cel de Procedură penală, iniţiat de senatori din coalitia de guvernare, prin care arestarea preventiva nu se mai face prin "suspiciuni rezonabile" ci prin "indicii temeinice". Amendamentul a fost adoptat cu 91 de voturi "pentru".

Întrebat despre acest subiect, în condițiile în care coaliția de guvernare deține majoritatea în Senat, Victor Ponta a declarat, printre altele, la România TV:

"(...) Eu va anunt ca PSD nu are 90 de senatori, deci 90 de senatori din toate grupurile parlamentare, la 90 la 20 povestea asta ca vrea PSD...noi nu putem sa schimbam o lege si nu avem in niciun caz 90 de senatori (...) Cum putem noi sa strangem 90 de voturi? Hai sa fim seriosi, nu asta e situatia (...)"

Potrivit configuratiei oficiale a Senatului, grupurile care sustin Guvernul, anume PSD-UNPR (78 de voturi) si PLR-PC (13 voturi)  insumeaza o majoritate de 91 de senatori ai coalitiei guvernamentale.

Intrebat daca in calitate de lider PSD le poate cere parlamentarilor sai sa respinga proiectul, Ponta a spus:

"Va inselati amarnic, in sensul in care eu ma duc si cer sprijinul Parlamentului pentru masurile guvernamentale, dar eu nu dau ordine la Parlament, dimpotriva. Daca credeti ca mai suntem ca pe vremea  lui Basescu care avea un partid dresat ca animalele de la circ, va inselati. Daca eu puteam sa le zic celor 90 de senatori sa voteze impotriva ma supraestimati"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.