Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a scăpat Cătălin Voicu de 180 de zile de închisoare

voicu-catalin

Fostul senator Cătălin Voicu, deţinut în Penitenciarul Găeşti, unde ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani pentru corupţie, este foarte aproape de a ieşi din închisoare. Cele şase cărţi scrise de Voicu în închisoare, cele mai multe girate de fostul procuror militar Dan Voinea, i-au convins pe magistraţii Judecătoriei Găeşti că acesta merită să fie eliberat, potrivit Adevarul.

Cătălin Voicu este unul dintre întemeietorii curentului literar din puşcărie. Cu mai mult sau mai puţină inspiraţie, el a scris nu mai puţin de şase cărţi - „Ordinea publică în statul de drept“, „Respectarea drepturilor omului în procesul penal“, „Securitatea naţională, concept constitutuţional şi legal“, „Examinarea doctrinei şi jurisprudenţei privind apărarea securităţii naţionale“, „Prevenirea actelor de terorism şi protecţia libertăţilor publice“ şi „Stările de criză în democraţie“.

Asta i-a adus o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru că a instrumentat dosarele Revoluţiei din 1989, apare în datele furnizate de Ministerul Justiţiei drept coordonatorul ştiinţific a cinci din cele şase lucrări publicate de Cătălin Voicu.

Judecătoria Găeşti a admis propunerea de eliberare condiţionată a lui Cătălin Voicu, deşi procurorul de caz a atras atenţia că nu se poate dovedi caracterul ştiinţific al cărţilor scrise în puşcărie de deţinut.

Decizia a fost însă contestată de procurori, acţiunea urmând să fie judecată, săptămâna viitoare (19 ianuarie) de Tribunalul Dâmboviţa.

Condamnat pentru trafic de influenţă

Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, în 2013, la 7 ani de închisoare cu executare, după ce Completul de trei judecători al instanţei îl condamnase iniţial la 5 ani de închisoare. Potrivit rechizitoriului, Voicu ar fi primit mită de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanţa supremă Florin Costiniu, la magistraţi şi poliţişti, pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicaţi.

Intercetările din acest dosar arată că fostul senator PSD îşi crease o reţea de poliţişti şi judecători care îi ascultau ordinele.  Cătălin Voicu vorbea despre intenţia de a deveni ministru de Interne în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat alegerile prezidenţiale.

Vezi si: Familia regala, disparitie fara urma

Vezi si: Busoi, 'linșat' după o conferință de presă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.