Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul discuțiilor între 'mediatorul' Iohannis și greviștii din educație. Ce a cerut și ce a promis șeful statului

presidency.ro
iohannis-sindicate-educatie

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat marți, la Palatul Cotroceni, „întreaga disponibilitate” de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui „acord politic” în vederea încheierii grevei profesorilor, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Iohannis le-a transmis reprezentanții profesorilor „că le înțelege îngrijorările” și „solicitările sunt firești și legitime”.

„Pentru a asigura dreptul fundamental la educație al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor și organizarea examenelor naționale”, le-a mai spus șeful statului liderilor sindicali.

„În urma discuțiilor de astăzi, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional. Președintele României îndeamnă toate părțile angajate în dialogul instituțional să dea dovadă de responsabilitate și flexibilitate în procesul de negociere și să înțeleagă că soluțiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile și solicitările profesorilor”, precizează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.