Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum comentează liderul PSDE zvonurile că se pregătește o fuziune cu MAN, cu implicarea politicienilor români

Facebook/ Ion Sula
Ion Sula

„Nu este luată nicio decizie la nivel de partid de a fuziona sau de a atrage pe cineva”. Declarația îi aparține președintelui partidului Social Democrat European, Ion Sula, întrebat despre o eventuală fuziune cu MAN, cu implicarea politicienilor români. „Atât timp cât nu avem o confirmare și de la altă parte sau nu există decizii la nivel statutar, eu cred că acestea sunt declarații premature”, a spus Sula în cadrul emisiunii Puterea a Patra, relatează Unimedia citat de Rador Radio România.

„În primul rând mulți actori politici din Republica Moldova și nu numai în rezultatul acestor alegeri sunt cu ochii pe partidul Social Democrat European. Noi încă de la reformarea acestui partid ne-am propus ca să creăm în Republica Moldova o stângă europeană autentică sau veritabilă pentru că PSDE este un partid de centru - stângă care împărtășește valorile europene.

Ceea ce astăzi eu pot să vă confirm este că nu este luată nicio decizie la nivel de partid de a fuziona sau de a atrage pe cineva, deci sunt niște discuții. Atunci când vor fi luate anumite decizii la nivel statutar, la nivel de birou permanent, cu consultările cu colegii atunci sigur vom veni în fața alegătoriile și vom confirma anumite lucruri. La moment sunt la nivel de discuții.

Atât timp cât nu avem o confirmare și de la altă parte sau nu există decizii la nivel statutar, eu cred că acestea sunt declarații premature”, a declarat Sula.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că foarte curând, MAN-ul lui Ion Ceban ar urma să coalizeze cu PSDE, iar actualul primar de Chișinău va conduce noua formațiune politică. „În zilele următoare, Ceban pleacă la București, să facă nuntă, se pregătește fuzionarea partidelor: PSDE Moldova cu MAN-ul lui Ceban, iar președintele PSD România, prim-ministrul Ciolacu va fi naș de cununie. Vă imaginați ce lovitură va primi PAS?”, a declarat Usatîi.

Ex-președintele fostului Partid Democrat, Dumitru Diacov, a comentat zvonurile precum că în scurt timp, PSDE ar urma să fuzioneze cu MAN, iar noua formațiune politică va fi condusă de Ion Ceban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.